Jongeren naar ‘Pest mij maar’-clinic van boomlange ervaringsdeskundige

Ruim 40 kinderen keken vanaf de eerste minuut met grote ogen naar de 2.11 meter lange Henk Pieterse, luisterden aandachtig naar zijn boeiende verhalen en deden fanatiek mee met de oefeningen tijdens de clinic ‘Pest mij maar’ op 5 mei jongstleden.

Dat er überhaupt nog gesport kon worden was een klein wonder, gezien de regenachtige omstandigheden. Maar mede omdat de voorheen internationaal actieve basketballer net 2,5 uur gereden om naar Jolly Jumpers Tubbergen te komen, werd besloten de activiteit alsnog door te laten gaan.

Pieterse werd geassisteerd door de meiden van U18. Zij hielpen hem met opbouwen, begeleidden de jongere kinderen en deden zelf ook enthousiast mee.

‘Pest mij maar’

Het thema van deze middag was ‘Pest mij maar’. Pieterse is vroeger zelf gepest, omdat hij toen erg lang én dun was. Mede door door die ervaringen wil hij anderen inspireren. Tussen de oefeningen maakt hij duidelijk dat iedereen moet opstaan voor diegene die gepest wordt en ze zelfvertrouwen dient te geven.

De clinic werd afgesloten met een toernooitje met een mix van allerlei leeftijden. Deelnemers konden ook diverse prijzen winnen: petten, shirtjes, broekjes, ballen enzovoorts. Expert Tubbergen heeft er mede voor gezorgd dat alle aanwezige kinderen met een tas vol goodies en een aantal lekkernijen naar huis kon gaan. Een middag zonder verliezers dus.

Jolly Jumpers kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waarbij de duim omhoog gestoken mag worden. Pieterse heeft laten weten graag nog een keer terug te komen. De organisatie is alweer druk bezig om dit te realiseren, ook voor niet-leden.

Reacties