Achtste editie Dom Verdan Loop schuift door naar 2022

De organisatie van de Dom Verdan Loop heeft definitief besloten de achtste editie van het hardloopevenement door te schuiven naar 2022.

De eerstvolgende editie stond gepland op zondag 27 juni 2021, maar dit bleek een onhaalbare kaart. “Verplaatsen is voor ons geen optie, vanwege de overvolle hardloopagenda in het najaar. Maar vooral omdat we nu geen grote groepen mensen bij ons ontbijtbuffet bij elkaar kunnen brengen. En dat is toch waar het grotendeels omgaat bij de Dom Verdan Loop”, vertelt voorzitter Ilse ter Haar. “Helaas hebben we deze beslissing moeten nemen. De Dom Verdan Loop is voor alle leden van het bestuur een hoogtepunt waar we samen met allerlei vrijwilligers en sponsoren naar toe werken. Onder deze omstandigheden kan dat niet, maar we denken dat dit de meest verstandige keuze is.”

De Dom Verdan Loop houdt daarmee vast aan het concept dat negen jaar geleden is neergezet: de combinatie van de vroege start (7 uur), de uitdagende routes en gezellig napraten tijdens het ontbijtbuffet.

Hoewel het evenement dit jaar niet doorgaat is er toch een mogelijkheid om een van de routes te lopen. In het laatste weekend van juni 2021 staan de routeborden op ‘Het Kuierplein’ bij de kerk van Reutum voor fanatieke hardlopers klaar en daarnaast zullen er GPX-bestanden beschikbaar worden gesteld om zelf de route te kunnen lopen.

2022

“Volgend jaar gaan we weer Dom Verdan!”, aldus Ter Haar. “We hopen alle lopers weer te zien aan de start van de Dom Verdan Loop 2022, welke gepland staat op zondag 26 juni 2022. Wanneer de inschrijving voor de Dom Verdan Loop 2022 open gaat, wordt later bekendgemaakt. Good goan en tot took’n joar!”

Reacties