Bent Viscaal: Eerste Formule 2-punten “kwestie van tijd”

Bent Viscaal
Foto: Trident

Nadat hij er enkele keren dichtbij was, sinds zijn Formule 2-debuut in Sakhir, gaat Bent Viscaal ervanuit dat de eerste punten snel op zijn naam zullen staan.

Een paar keer elfde in zijn laatste twee races hebben Viscaal steeds dichter bij de punten gebracht en de Trident-coureur was slechts één plekje verwijderd van een scorende positie in de Monte Carlo Feature Race. Van de zes races die hij tot nu toe heeft gestart, is de Nederlander slechts hoger geëindigd dan hij ooit begon, en hij benadrukt de kwalificatie als een belangrijk verbeterpunt. “We zijn nu twee of drie keer zo dichtbij geweest, dus het wordt vervelend om nog steeds geen punten te hebben”, zegt hij. “Ik weet zeker dat het zal komen als we onze kwalificatie kunnen verbeteren, wat het probleem was. Vooral in Monaco hebben we ons niet goed genoeg gekwalificeerd. De snelheid die we op de baan hadden in vergelijking met andere auto’s, toen we eenmaal een beetje schone lucht hadden, was eigenlijk heel goed. Het was hetzelfde in Bahrein, hoewel we enkele problemen hadden waardoor we geen punten konden scoren.”

Gesterkt door een voltijds contract voorafgaand aan de tweede ronde in Monaco, heeft Viscaal het gevoel dat hij heeft geprofiteerd van een minder stressvolle tijd weg van de baan, waardoor hij meer kansen heeft om zowel zichzelf als zijn wagen te ontwikkelen. “Dit is natuurlijk nog een nieuwe auto voor mij, maar we komen er wel. We raken gewend aan de banden en verbeteren race na race.”

De extra tijd tussen de rondes is een luxe die hij naar eigen zeggen niet zou hebben gehad als hij in 2020 gedebuteerd was. “Toen ik de helm eenmaal opzette, dacht ik niet aan mijn contract en er is veel minder stress naast de baan dan voorheen”, vervolgt hij. “Ik ben erg blij dat de deal rond is en dat ik voor de rest van het seizoen getekend heb. Ik heb mijn rookieseizoen liever in 2021 dan in 2020, omdat er dan niet zoveel tijd zou zijn geweest om tussen de races door te analyseren.”

Reacties