F2-racer Bent Viscaal uit Albergen wil scoren op Silverstone

Het vierde raceweekend van het Formule 2-seizoen 2021 is aanstaande en dus mag Bent Viscaal weer acte de présence geven.

De 21-jarige Nederlander rijdt komend weekend op het historische circuit van Silverstone, daar waar hij vorig jaar zegevierde in de Formule 3. Viscaal, die tijdens het weekend in Azerbeidzjan zijn eerste punten scoorde, wil in het Verenigd Koninkrijk de stijgende lijn doortrekken.

Op het Baku City Circuit in Azerbeidzjan, waar zes weken geleden het derde raceweekend van het Formule 2-seizoen 2021 plaatsvond, reed Viscaal tijdens één van de drie races naar een keurige vierde plaats. Daarmee scoorde de inwoner van Albergen zijn eerste punten in de Formule 2-klasse. Tijdens de overige twee races toonde Viscaal een indrukwekkend tempo. De racesnelheid werd echter maar half beloond, omdat de Tukker tijdens de hoofdrace werd uitgeschakeld door een inschattingsfout van een andere coureur.

Nu Viscaal is verlost van de nul wil hij meer. Het Trident-team waarvoor de jongeling actief is, heeft in de afgelopen maanden duidelijke stappen voorwaarts gezet. Een kwalificatie bij de beste tien en navenante raceresultaten zijn daarom het doel voor komend weekend. Bovendien wordt er gereden op Silverstone, een baan waaraan Viscaal goede herinneringen bewaart.

“Op het stratencircuit van Baku heb ik mij van voren laten zien en dat smaakt naar meer”, meldt Viscaal vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar hij zich voorbereidt op de races van aanstaand weekend. “We rijden op Silverstone, een baan waarop ik vorig jaar heb gewonnen. Het circuit van Silverstone staat op mijn lijstje favorieten. Ik heb hier vorig jaar twee goede weekends afgeleverd, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de zege in het voorprogramma van de 70th Anniversary Grand Prix.”

“Hard gewerkt”

In de afgelopen weken heeft Viscaal niet stilgezeten. “In de tussentijd ben ik naar Italië gereden, naar de fabriek van Trident. We hebben hard gewerkt om die kleine details te vinden, waardoor je op de baan net dat benodigde beetje harder kunt gaan. Nu houd ik aan vrijwel elk bezoek aan de fabriek in San Pietro Mosezzo een goed gevoel over, maar in de afgelopen week hebben we bijzonder veelbelovende resultaten geboekt.”

“Na drie raceweekends in de Formule 2 kan ik stellen dat de kwalificatie van doorslaggevend belang is voor elk van de drie wedstrijden. Die gedachte werd immers bewezen in Baku, toen ik vanaf pole prima met de kopgroep meekwam. De onderlinge verschillen zijn vrij klein, maar als je vanuit het midden- of het achterveld vertrekt ben je behoorlijk veel tijd kwijt met inhaalacties. We streven naar een toptienklassering in de kwalificatie, omdat je dan sowieso tijdens twee van de drie wedstrijden kunt rekenen op een goede uitgangspositie. Daarna wil ik uiteraard punten scoren in de wedstrijden.”

Racen op Silverstone, voor het dolenthousiaste Britse publiek, dat na afwezigheid van twee jaar de Grand Prix weer mag bezoeken, doet Viscaal deugd. “De Britten zijn gek op sport, dat zullen we komend weekend ook weer zien. Hun beleving is van een andere orde: ze weten alles van de historie en alles van het nu. Het circuit is ongetwijfeld afgeladen en ik kan niet wachten om weer voor volle tribunes te rijden.”

Zoals gebruikelijk rijden de Formule 2-coureurs drie wedstrijden gedurende het weekend. Deze races worden voorafgegaan door een vrije training en een kwalificatie. De laatstgenoemde twee sessies vinden plaats op vrijdag, geracet wordt er op de weekenddagen.

Programma

Het F2-programma tijdens het GP-weekend in Groot-Brittannië in één oogopslag (Nederlandse tijden, het is één uur vroeger op Silverstone):

  • Vrije training: vrijdag 16 juli om 12.30 uur
  • Kwalificatie: vrijdag 16 juli om 17.50 uur
  • Sprintrace 1: zaterdag 17 juli om 9.50 uur
  • Sprintrace 2: zaterdag 17 juli om 15.45 uur
  • Feature race: zondag 18 juli om 11.50 uur

Reacties