Martine Smeets gestopt als international

Martine Smeets
Foto: Nederlands Handbal Verbond

Martine Smeets (31) uit Geesteren is per direct gestopt met haar interlandcarrière.

Dat betekent dat de wedstrijd tegen Frankrijk in de kwartfinale van de Olympische Spelen 2020 in Tokio haar laatste voor Oranje was. “Na de Olympische Spelen merk ik dat ik nog lang niet opgeladen ben. Lichamelijk vraagt het veel”, stelt Smeets in een persbericht.

“Het is zwaar, ook door het drukke wedstrijdschema in combinatie met het vele reizen in de Roemeense competitie en de Champions League. Om op dit niveau door te kunnen handballen, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik keuzes moet maken.”

De speelster van CSM Bucuresti gaat dus nog wel door bij haar club, maar na 120 interlands en 214 doelpunten is haar loopbaan bij Oranje voorbij.

Succesvolle generatie

Smeets debuteerde in 2012 bij Oranje en maakte deel uit van de succesvolste generatie Nederlandse handbalsters ooit. Hoogtepunt was de wereldtitel in 2019. Ze veroverde ook WK-zilver (2015) en WK-brons (2017) met Oranje en in 2018 was er EK-zilver. Bij het olympisch debuut van de handbalsters in Rio de Janeiro 2016 eindigde Smeets met Nederland op de vierde plaats.

“Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt met Oranje”, vertelt Smeets. “Het is een rollercoaster geweest met als absoluut hoogtepunt het winnen van de wereldtitel in 2019. Daar hebben we zo lang naar toegewerkt. We wisten dat het erin zat. Maar het uiteindelijk ook doen, dat was geweldig. Het zijn herinneringen die me voor altijd bijblijven.”

Reacties

Cookieinstellingen