Dynamo popelt om weer te beginnen

Foto: Dynamo

Wat is het een tijd geleden dat ‘onze dames’ live te aanschouwen waren…

Maar aanstaande zaterdag begint het dan eindelijk weer en kan iedereen – uiteraard zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand van elkaar – kijken hoe het hoogste damesteam van Dynamo Tubbergen ervoor staan. Ze verwelkomen dan Sneek 2.

In die tussentijd is trouwens niet zoveel gewijzigd ten opzichte van een jaar geleden. De grootste verandering zit ‘m in de trainerswisseling. De club heeft afscheid genomen van Dennis Polman en in zijn plaats is Dynamo-man Rob Luijrink nu degene die de lijnen moet gaan uitzetten. Naast hem heeft de technische commissie ook een ervaren assistent-trainer gevonden in de persoon van Tom Engbers. Beiden kennen elkaar goed en hebben eerder al Set-Up ’65 in de eredivisie onder hun hoede gehad.

Qua team is het eerste helemaal in stand gebleven. Met een jonge selectie van gemiddeld net 20 jaar gaat het hopelijk weer mooie wedstrijden spelen in de Topdivisie. Op de positie passer/loper zijn dat Lieke Mensink, Marije Veldhuis en Fleur Kuipers. De midpositie wordt bezet door Babet Baalhuis, Wieke Kuipers en Sophie Mensink. Spelverdeelsters vormen Danique Horck en Noor Bomhof. Danique Lubberman en Eva Schuurman staan op de diagonaal en Anouk Boerrigter zal dit seizoen weer alle ballen van de grond halen, als libero. Dat gaat gebeuren op het één-na-hoogste niveau van Nederland, met acht speelsters die uit de eigen jeugd komen.

“We kunnen terugblikken op een uitstekende voorbereiding waarin we mooie stappen maken! Maar dat waren oefenwedstrijden, zaterdag begint het dan eindelijk en spelen we voor de punten. We zullen zien hoe we dan ten opzichte van andere teams staan. Wat het resultaat ook wordt, we zullen in ieder geval alles geven!”, aldus trainer Luijrink.

Op 18 september, om 16.30 uur precies, begint de wedstrijd in sportcentrum De Vlaskoel.

Reacties

Cookieinstellingen