Moniek Kleinsman stopt als Statenlid

Foto: Moniek Kleinsman

Moniek Kleinsman, oud-inwoner van Albergen en onder meer bekend als voormalig schaatsster, stopt als lid van de Provinciale Staten namens het CDA.

In een persoonlijk schrijven richting inwoners van Overijssel en anderen doet Kleinsman, die vorig jaar nog in de gemeente Tubbergen als sportformateur actief was, uit de doeken wat hiervoor haar beweegredenen zijn. Hoofdzaak is de combinatie met de zorg voor kinderen en het politieke werk als Statenlid. “Het Statenwerk wil en kan ik niet halfbakken doen. Er liggen zware dossiers voor ons die vragen om onderzoek en verdieping om een goed besluit te kunnen nemen voordat ik op de stemknop druk. Dit heeft mij doen besluiten mijn Statenwerkzaamheden onverhoopt vroegtijdig neer te leggen.”

Moeilijk besluit

De beslissing om te stoppen vond ze moeilijk. “Met veel plezier was ik volksvertegenwoordiger, de urenlange vergaderingen nam ik voor lief. Juist achter de schermen de verbindingen leggen gaf mij voldoening”, verklaart Kleinsman. “Ik ben trots op het feit dat sport, bewegen en talentontwikkeling weer op de kaart staat met bijbehorende financiĆ«le middelen. En ook dat de Special Olympics volgend jaar een aanjager zijn om anderen te inspireren.”

Er stemden tijdens de afgelopen verkiezingen 4826 Overijsselaars op Kleinsman. Haar opvolger is nog onbekend.

Reacties

Cookieinstellingen