Silke Tulk uit Albergen wederom tot ‘koningin van de straat’ gekroond

Foto: Silke Tulk

Tijdens de internationale klootschietwedstrijd King & Queen of the Roads in Ierland, het officieuze WK, heeft Silke Tulk voor alweer de vijfde keer beslag gelegd op de eindoverwinning.

Bij de dames was er dit jaar geen halve finale, dus stond Silke Tulk (lid van klootschietvereniging Kleine David uit Fleringen) direct in de finale. Haar tegenstanders waren de Ierse, meervoudig kampioene Kelly Mallon en de Duitse debutante Martina Goldenstein.

Tulk pakte in het eerste deel van de wedstrijd vrij gemakkelijk een schot voorsprong op beide dames. In de S-bocht die na zes schoten in het parcours ligt, raakte Tulk haar voorsprong echter weer kwijt. Mallon gooide haar kloot in één worp door de S-bocht, Tulk moest hier twee keer gooien. In het daaropvolgende rechte stuk kon Tulk niet brengen wat ze andere jaren wel kon en keek zodoende tegen een kleine achterstand aan.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd wist de Albergse klootschietster zich te herpakken en leverde het ene na het andere goede schot af. De Ierse Mallon wist nog te verrassen met een laatste schot van ruim 200 meter, Tulk gooide in de gelijkmakende beurt echter haar kloot 30 meter voorbij die van de Ierse en wist hiermee de wedstrijd te winnen.

Voor Tulk is het de vijfde keer dat ze het Ierse toernooi op haar naam weet te schrijven, Mallon heeft dit toernooi zeven keer gewonnen. De Duitse Martina Goldenstein eindigde op de derde plaats met twee schoten achterstand op haar tegenstanders.

Reacties

Cookieinstellingen