Vitality Club van start in Tubbergen

Het landelijke initiatief Vitality Club, om 55-plussers meer aan het bewegen te krijgen, heeft ook in Tubbergen voet aan de grond gekregen.

Initiatiefnemer is Sandra Albers van Studio 546. Partners zijn Uniek Fysiotherapie, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, sportcentrum De Vlaskoel en Buurtzorg. “Het doel is fit worden en tegelijkertijd vrienden maken. Els Schopman van de Vitality Club in Denekamp, waar het al een succes is, heeft me hiervoor benaderd. Zo is het balletje gaan rollen. Het is voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil bewegen en in contact wil komen met anderen. Maar ook mensen met verschillende ziektebeelden bijvoorbeeld Parkinson, diabetes, reuma, dementie, of andere klachten zijn van harte welkom!”

In het begin wordt aangestuurd om mensen in beweging te laten komen, maar daarna neemt de groep dit zelf over. De lessen zijn iedere dinsdag van 10-11 uur en donderdag van 14-15 uur.

Vooraf opgeven hoeft niet. Verzamelpunt is bij het De Vlaskoel aan de Sportlaan in Tubbergen, waar nadien ook koffie gedronken kan worden. Deelname kost 1 euro per week. Hiermee kan materiaal aangeschaft worden of iets leuks van gedaan worden.

Reacties

Cookieinstellingen