Dylan Engbers (10) voegt zich bij de nationale racetalenten

Dylan Engbers
Dylan Engbers
Foto: Patrick Engbers

Scheuren op een bliksemsnelle tweewieler, daarvan wil de 10-jarige Dylan Engbers uit Tubbergen graag zijn beroep maken.

Deze jongensdroom komt met rasse schreden dichterbij, helemaal aangezien hij inmiddels geselecteerd voor de vermaarde talentenpoule Molenaar NSF100 is. Dit biedt kinderen van 9-13 jaar de mogelijkheid om op een laagdrempelige, professionele manier te leren motorracen. Onder begeleiding van een KNMV MT-trainer wordt er aandacht besteed aan alle facetten van de motorsport: van techniek tot voeding en van conditie tot mentale kracht.

“Dylan racet sinds 2018 op de pocketbike en sinds 2021 traint hij ook op zijn eigen Honda NSF100 schakelmotor”, vertelt zijn vader Patrick. “Als klein kind zei hij al de woorden ‘superbike’ en ‘dat ga ik later doen’. In de herfstvakantie van 2018 mocht hij kiezen wat hij wou: naar een pretpark, zwembad of iets anders. Toen kwam hij zelf op het idee om motor te rijden en heb ik hem ingeschreven voor een opstapdag bij RACE-KIDS. Daar viel hij gelijk op als talent, kreeg de smaak helemaal te pakken en is sindsdien niet meer te stoppen.”

In 2022 zal Dylan gedurende tien wedstrijden om het NK van jeugdteam Molenaar, dat ook bijvoorbeeld meervoudig kampioen Bo Bendsneyder voortbracht, strijden.

Cookieinstellingen