Een decennium SVGT: supportersvereniging FC Twente viert het tienjarig bestaan

Foto: SVGT

Op 10 november jongstleden bestond de SVGT (Supportersvereniging Gemeente Tubbergen) alweer 10 jaar.

Inmiddels is de ledenteller de 580 gepasseerd. De SVGT behoort hiermee tot de grotere regionale supportersverenigingen en de rek is er nog lang niet uit. Ondanks mindere seizoenen voor FC Twente en coronamaatregelen, waardoor vorig jaar er geen busvervoer kon plaatsvinden, de club voor supporters blijft groeien.

Ontstaan van de supportersvereniging

In 2011 zijn er een aantal fanatieke FC Twente supporters uit de gemeente Tubbergen bij elkaar gekomen om de mogelijkheden voor het oprichten van een supportersvereniging met elkaar te bespreken. Eén van de belangrijke punten was het regelen van busvervoer naar de wedstrijden. Met de auto was niet ideaal. De bus heeft veel voordelen en het brengt gezelligheid met zich mee.

In het begin was het vooral aftasten en gingen er iedere thuiswedstrijd twee bussen naar de wedstrijden. Ook werden er vele uitwedstrijden bezocht met een bus. Inmiddels rijden ze met vijf bussen naar elke thuiswedstrijd en in de onlangs gewonnen wedstrijd tegen Heracles reden er zelfs zes bussen naar Enschede. Ook rijdt er nog steeds elke uitwedstrijd een bus vol supporters naar de wedstrijd.

Op 10 november 2012 werd de status als ‘aspirant supportersvereniging’ ingeruild voor ‘officiële FC Twente supportersvereniging’. Op deze feestelijke avond waren onder meer Joop Munsterman, Leroy Fer, Jeroen Heubach en Eddy Achterberg aanwezig. Het vieren van het tienjarig jubileum is noodgedwongen uitgesteld, maar ook hiervan willen de voetbalsupporters een grandioos feest maken.

Activiteiten

Door de jaren heen zijn er vele activiteiten georganiseerd. Uiteraard diverse feestavonden bij de trouwe sponsoren. Vorig seizoen is er door SVGT een ‘ik-mis-oe-matchdaypakket’ aan alle leden aangeboden ter gelegenheid van het jubileumfeest. Ook hebben ze al jaren een heus SVGT-Kidstoernooi georganiseerd voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Hopelijk kan dit event in 2022 weer georganiseerd worden, want de animo bij de jeugd in de gemeente Tubbergen was altijd heel erg groot.

Toekomst

SVGT hoopt een stabiele club te blijven binnen de gemeente Tubbergen, waarmee men gezamenlijk de wedstrijden van FC Twente kan blijven bezoeken voor een gereduceerd tarief. De SVGT’ers van het eerste uur hebben hun stokje overgedragen aan een nieuw bestuur. Ook is er ruimte voor nieuwe enthousiastelingen. Wie zich geroepen voelt, kan per mail ([email protected]) of tijdens een van de wedstrijden contact opnemen.

Reacties

Cookieinstellingen