Bent Viscaal op poleposition bij sprintrace in Saoedi-Arabië

Voor de tweede keer dit Formule 2-seizoen heeft Bent Viscaal de poleposition voor een sprintrace te pakken.

Op het uitdagende Jeddah Corniche Street Circuit, waar de Formule 2-coureurs in het voorprogramma van de Grand Prix van Saudi-Arabië rijden, knokte Viscaal zich tijdens de eerste sprintrace van het weekend vanaf de veertiende startplaats naar een tiende stek.

Na een pauze van liefst negen weken mogen de Formule 2-rijders, waaronder Viscaal, dit weekend eindelijk weer acte de presance geven. Op het hagelnieuwe Jeddah Corniche Street Circuit staan, zoals dit jaar gebruikelijk in de opleidingsklasse, drie wedstrijden op het programma: twee sprintraces op zaterdag en de hoofdrace op zondag.

Viscaals eerste trainingsronden verliepen crescendo en de 22-jarige Nederlander verwachtte veel van de kwalificatie. Helaas gooide een lekke band roet in het eten – Viscaal moest hierdoor zijn eerste run afbreken, waarop de voorbereiding op de tweede run werd bemoeilijkt. Een uiteindelijke veertiende tijd kon Viscaal niet bekoren. Echter, het idee dat er meer in de wagen van werkgever Trident Racing zit, stemde hem optimistisch.

Dat optimisme bleek zaterdagmiddag (lokale tijd) gegrond. Tijdens de eerste sprintrace op het krappe stratencircuit baande Viscaal zich na enkele stevige duels een weg naar voren, waardoor hij werd beloond met een tiende finishpositie. Dankzij de regel van de omgekeerde startopstelling mag de jongeling zodoende het tweede bedrijf vanaf de eerste startplek aanvangen.

Voor Viscaal is het zijn tweede poleposition in de Formule 2: eerder dit jaar vertrok de inwoner van Albergen ook in het Azerbeidzjaanse Baku vanaf de voorste startpositie. Destijds wist de Trident-coureur deze ideale uitgangspositie om te zetten in een keurige vierde finishplaats.

“Het was flink knokken in de eerste sprintrace”, blikt Viscaal terug op zijn Arabische inhaaljacht. “Ik had een paar mooie duels met Ticktum en bleef goed in het spoor van de jongens die normaliter om de topposities strijden. Kort voor het einde van deze uitdagende race wist ik Boschung te passeren. Vanaf dat moment reed ik op de tiende positie en besloot ik met mijn verstand te rijden. Een tiende plaats in de eerste sprintrace levert natuurlijk pole op voor de tweede wedstrijd.”

Een kleine drie maanden geleden sloot Viscaal de zaterdag in het Italiaanse Monza af met een prachtige tweede plek, wat voor werkgever Trident de eerste podiumfinish in bijna vijf jaar tijd bleek. De Nederlander hoopt een zelfde prestatie tijdens de tweede sprintrace op het stratencircuit van Jeddah te behalen. “Voorafgaand aan dit weekend sprak ik over de mogelijkheid om op het podium te komen. Ik heb mezelf getrakteerd op de ideale plek om dat doel te realiseren en ga er alles aan doen om later vandaag een bokaal te scoren!”, besluit de Nederlander strijdvaardig.

De tweede Formule 2-sprintrace van het Arabische raceweekend wordt kort na afloop van de Formule 1-kwalificatie gestart. Rond 19.45 uur Nederlandse tijd, het is dan al 21.45 uur in Saudi-Arabië, wordt het veld vrijgegeven.

Reacties

Cookieinstellingen