Vlaskoel toneel van basketbaltoernooi Special Olympics

Afgelopen weekend heeft Twente de Special Olympics 2022 verzorgd, het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dit toernooi werd afgelopen vrijdag in het FBK-stadion van Hengelo geopend. Tubbergen heeft zaterdag het basketbaltoernooi georganiseerd in sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen.

Hilde Berning-Everlo was ook bij de opening aanwezig. In haar toespraak refereerde zij aan het motto van de Special Olympics: altijd een winnaar. Immers, meedoen was op deze dag belangrijker dan winnen; het plezier stond voorop.

Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van Martijn Bos, samen met speelsters van Jolly Jumpers, begonnen de eerste wedstrijden van het toernooi. Aan het toernooi deden drie teams mee van Astara/BC Kimbria uit Maastricht, één team van Peatminers uit Vriezenveen, twee teams van Only Friends uit Rijssen, twee teams van VAST uit Tubbergen en vier teams van VSO de Brug uit Almelo. Tussendoor was er een leuke demonstratie van de Rollers (de rolstoelbasketballers) uit Tubbergen.

‘Altijd een winnaar’

Arno Kormeling is vakdocent gymnastiek op VSO de Brug en maakte deze dag mee als coach. “Ik was positief verrast hoe onze leerlingen en de andere sporters de hele dag in beweging waren, met veel plezier. Het toernooi was gezellig en goed georganiseerd!”

Kormeling vervolgd: “We hebben de afgelopen weken tijdens de gymnastieklessen en tijdens VTB (vrijetijdsbesteding) veel basketbalvormen aangeboden. De leerlingen gingen zelfs in hun pauze oefenen op het schoolplein.” Of de gedachte ‘altijd een winnaar’ overeenkomt met de gedachte van zijn gymnastieklessen? Arno: “Mijn motto is plezier hebben of krijgen in bewegen. Prestatie kan alleen geleverd worden als je plezier hebt. In de gymnastieklessen komt presteren (lees: omgaan met winnen en verliezen) vaak aan bod.”

Welke wens heeft de gymnastiekdocent uit Almelo ten aanzien van de toekomst op het gebied van sporten met een beperking? “Mijn wens en hoop is dat er nu structureel, jaar in en jaar uit, meerdere bewegingsactiviteiten worden aangeboden voor onze doelgroep.”

Reacties

Cookieinstellingen