Vijf nationale kampioenen in de gemeente Tubbergen

Jos-Bert Aalbers, Silke Tulk, Robert Meijer, Annemarie Bels én Harry Weusthuis zijn afgelopen zondag Nederlands kampioen klootschieten geworden.

De wedstrijden vonden plaats op de banen van KV Zwolle bij Groenlo. Gestreden werd om vier nationale titels per leeftijdscategorie. Op het onderdeel veld, straat en zetten kon een titel verdiend worden, alsmede een titel voor de beste allround klootschieter.

Silke Tulk, uitkomend voor KV Kleine David uit Fleringen, begon in de ochtend in de jongste damescategorie. Tulk had haar vorm van het EK nog meengenomen op het onderdeel veld en won hier de nationale titel. Op het onderdeel zetten werd ze tweede en op straat werd ze derde. De Albergse greep zo net naast de allround-titel.

Annemarie Bels, lid van KV Mander, was ongenaakbaar op alle drie onderdelen. Ze won hiermee ook eenvoudig de allround-titel en was, net als in 2019, de beste klootschietster in haar leeftijdscategorie.

Robert Meijer was de allerbeste in categorie 7 bij de heren. Er stond geen maat op de klootschieter uit Albergen, uitkomend voor KV Mander. Alle drie onderdelen wist hij winnend af te sluiten en hiermee won hij ook automatisch de allround-titel.

Harry Weusthuis van KV Langeveen won in zijn leeftijdscategorie het onderdeel straat, dat verschoten werd op een vrij ronde straat en dus absoluut niet makkelijk bespeelbaar was. Na een spannende strijd bleek dat hij met 20 cm voorsprong de titel had gepakt.

Jos-Bert Aalbers uit Albergen werd nationaal kampioen op het onderdeel straat. Hij wist als enige het 1.000 meter lange parcours in acht schoten te overbruggen. Een knappe prestatie van het lid van KV Lattrop-Breklenkamp.

Reacties

Cookieinstellingen