Publiekslieveling en topruiter Gerco Schröder pakt zilver tijdens Schröder Masterclass 2022

Foto: Loes Wielheesen

Na twee verloren jaren dankzij corona was er dinsdagavond weer een ouderwets feestje op het centrumplein van Tubbergen.

In een uitverkocht stadion werd door een divers deelnemersveld van zestien ruiters voor de winst gevochten tijdens de 21e Schröder Masterclass. Na twee afvalrondes bleef er een select gezelschap van acht deelnemers over voor de barrage. Dat iedereen met de winst naar huis wilde bleek wel toen de kortste lijnen werden gezocht en er uitzonderlijk hard werd gereden.

Waar Jodie Hall-McCateer met haar Catoki een razendsnelle tijd neerzette, maar er helaas een balk afgooide, wist Tubbergens favoriet Gerco Schröder met I Will Be Famous wel foutloos te blijven. Hiermee pakte hij de leiding over van de Engelse amazone. De euforie was echter van korte duur, want zijn stalgenoot Zöe Osterhoff uit Duitsland bleef samen met haar paard Hawaii foutloos én zette de snelste tijd neer.

Bomvol stadion

Met ruim 5.000 bezoekers was er geen plekje meer vrij rondom de hippische arena op het centrumplein van Tubbergen. “Voor zoveel publiek rijden is fantastisch en dat merk je ook aan de deelnemers. Ruiters komen altijd graag naar Tubbergen om in zo’n ambiance rijden”, vertelt organisator Jort de Wit.

De 22e editie van de Schröder Masterclass zal plaatsvinden 19 t/m 22 augustus 2023.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen