Ierse wint Grote Prijs van Twente

De hoofdprijs van het CSI Twente in Geesteren is gewonnen door de Ierse amazone Emily Turkington met haar paard Cornet.

“Vrijdag ging het ook al erg goed in de kwalificatie en daarom zijn we met hetzelfde plan gestart als toen. Cornet voelde goed aan den we hadden niets te verliezen. Maar dat het dit resultaat zou opleveren had ik nooit durven dromen”, vertelt Turkington. “Ik ben heel gelukkig. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om het te zeggen als je wint, maar ik vond het hier sowieso mooie dagen. Het was de eerste keer dat ik hier was, maar ik kom zeker terug.”

Als vierde starter in de extra omloop passeerde Turkington na 41,42 seconde de finish en dat was ook iedereen van de volgende foutloze deelnemers te machtig. De Brazilianen Victyor Luminatti met Idette en Bernardo Cardoso de Resende Alves met El Torrero de Muze verzekerden zich van de tweede en derde plaats.

Beste Nederlander

De pas 19-jarige Meike Zwartjens uit Raalte tekende met Twister de la Pomme voor het beste Nederlandse resultaat en werd knap vierde. “Ik ben echt heel blij. In het hele parcours en de barrage liep het zoals ik het tijdens het verkennen in mijn hoofd had. Van mezelf wist ik dat ik ondertussen wat meer ervaring heb en dat ik daarom misschien wel wat gemakkelijker zou kunnen rond komen. Een paar weken geleden heb ik bij een CSI3* in München ook op gras gereden en dat was een mooie voorbereiding voor Geesteren.”

Dat ze al als tweede starter de ring in moest voor de beslissende omloop maakte het karwei voor haar niet lastiger. “Het zou zelfs wel eens beter voor me kunnen zijn geweest dat ik de rest niet al heb kunnen zien rijden. Voor een Grote Prijs waren er best veel nullers, waaronder een aantal heel snelle. Dus ik moest hoe dan ook proberen mooi vlot te rijden en korte bochten te nemen.”

Over Twister de la Pomme, die nog maar tweeënhalf was toen hij bij Stal Tivoli in Raalte welkom werd geheten, kan ze alleen maar complimenteus zijn. “Hij is super lief in de omgang en wil heel graag alles voor me doen. Met zijn instelling is het heel fijn springen op een hoger niveau. Ik hoop dat ik nog een tijdje plezier van hem kan hebben. Ik heb nu ook best een aantal jongere paarden die ik hopelijk kan opleiden van het zadelmak maken tot het hoogste niveau.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen