Dom Verdan Loop organiseert hardloopclinic voor beginners

mrt 05 2023, 21:27 Sport
hardloopclinics
Goed voorbereid en vol zelfvertrouwen aan de start van de Dom Verdan Loop verschijnen?
Meld je dan aan voor de Dom Verdan Hardloopclinics die aanstaande dinsdagavond van start gaan. De laagdrempelige trainingen worden verzorgd door de ervaren trainers Pip Vloothuis en Joyce de Witte. Zij helpen het hardlopen op een gezonde en plezierige manier te ervaren en prepareren eenieder voor de start van de allervroegste hardloopwedstrijd van Nederland.
De clinic is speciaal ontworpen voor beginnende hardlopers en ex-hardlopers die de sport weer op willen pakken.
De doelstelling van de hardloopclinic is om op verantwoorde wijze en aan de hand van een trainingsschema te werken naar een halfuur aan één stuk hardlopen, ter voorbereiding aan de Dom Verdan Loop van 5 kilometer. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan onder andere loophouding, looptechniek, ademhaling en het juiste looptempo voor verbetering van de conditie en vergroten van het uithoudingsvermogen.

Lol krijgen in hardlopen

De trainingen worden verzorgd door Pip Vloothuis en Joyce de Witte. Joyce is opgeleid tot fysiotherapeute en heeft in het verleden verschillende (beginners)loopgroepen begeleid. Pip heeft twee sportstudies afgerond (sport en bewegen, sportkunde) en is werkzaam als sportbegeleider voor mensen met psychische klachten. Ze heeft ruim 10 jaar ervaring als hardloop- en bootcamptrainer.
“We vinden het vooral belangrijk dat je lol krijgt in het hardlopen en dat je na deze hardloopclinic voor beginners zelf met plezier enkele keren per week op pad gaat en kunt genieten van het hardlopen in de buitenlucht. Deze clinic is in de eerste plaats niet gericht op snelle tijden of op grote afstanden, maar op basis van een goed aangeleerde techniek en loophouding. Zonder blessures hardlopen, heerlijk alleen of samen Dom Verdan”, aldus Manon Frieling (initiatiefnemer hardloopclinic voor beginners) en Ilse ter Haar (voorzitter van de Dom Verdan Loop).

Beginnersclinic van 0 km naar 5 km

De hardloopclinic voor beginners bestaat uit 30 trainingen die zullen plaatsvinden op dinsdagavond om 19.30 uur en op vrijdagochtend om 9.30 uur. De trainingen duren ongeveer één uur en starten op dinsdag 7 maart 2023.
De kosten voor de clinics zijn éénmalig 75 euro. Dit is inclusief:
  • Trainingsschema voor beginnende hardlopers
  • Professionele begeleiding (4 maanden) van Pip Vloothuis (dinsdagavond) en Joyce de Witte (vrijdagochtend)
  • Deelname aan de Dom Verdan Loop van 5 kilometer (startnummer met geïntegreerde tijdchip, een speciale Dom Verdan herinneringsmedaille, online uitslag, sportdrank en water na de finish, Dom Verdan ontbijtbuffet)
  • Dom Verdan hardloopshirt

Kick-off

De kick-off is op dinsdagavond 7 maart om 19.30 uur met de nodige informatie en tips.
Zondag 25 juni 2023 staat alweer de 9e editie van de Dom Verdan Loop op de wandel- en hardloopagenda. Voor meer informatie en inschrijven: www.domverdan.nl .