Dynamo A plaatst zich bij beste 8 van Nederland

08 feb 2015, 11:08 Sport
dynamo tubbergen
Tijdens de halve finale van de Nederlandse Open Club Kampioenschappen heeft Dynamo A zich gisteren geplaatst voor de finale. Het team van trainers/coaches Raymond Keemers en Manon Steggink speelde een geweldig toernooi en daarmee mag het zich op zaterdag 14 maart opmaken voor de finale.
Op de Open Club Kampioenschappen spelen de beste meiden van die leeftijdscategorie. Zo gingen de Dynamo A-meiden op pad met Ruth Eppink, Anouk Boerrigter en Britt Damveld van dames 1, Nanne Leferink en Marel Pol van Dames 2 en Ilse Koopman, Britt Kamphuis, Silke Leferink, Sophie Mensink en Lauren oude Nijhuis van meisjes A1. In Ootmarsum moest het dan gebeuren.
In de eerste wedstrijd was Irene uit Bilthoven de tegenstander. Zonder echt goed te spelen werd het een 25-16 en 25-20 overwinning. Dat het beter moest in de wedstrijd tegen het Bornse Apollo stond als een paal boven water. Dynamo kwam goed uit de startblokken en nam al snel een voorsprong. Halverwege de 1e set haperde de motor en was Apollo de bovenliggende partij. Precies op tijd kon Dynamo weer haar niveau halen en werd er een benauwde 25-23 overwinning geboekt. In de 2e set draaide het goed. Passend kwam het keurig aan waardoor het spelletje minder doorzichtig werd. De Tubberger meiden kwamen niet meer in gevaar en met 25-16 werd ook de 2e set gewonnen.
Bij winst op Flamingo's uit Gennep was plaatsing voor de kruisfinale een feit. Bij aanvang van de wedstrijd leek het al wel of de gedachten daar al waren. Flamingo's schoot uit de startblokken en Dynamo bleef zeer passief volleyballen. Bij 9-1 achterstand kon eindelijk het eerste mooie punt worden genoteerd. De flow kwam er weer in en door goed serveerwerk werd Flamingo's onder druk gezet. Bij 14-14 was de stand weer gelijk en denderde de Tubberger trein door. Met 25-19 werd er van kant gewisseld. In de 2e set was Dynamo wel gelijk bij de les. De 25-16 setwinst maakte plaatsing voor de kruisfinale een feit.

Kruisfinale

In de laatste wedstrijd moest Dynamo aantreden tegen het eveneens geplaatste VCV uit Varsseveld. Het beste team van deze dag. Een team met veel power, een goede spelverdeelster en een uitstekende nummer 3 op de buitenkant. Bij de coaches maakte het - ook gezien de uitslagen in de andere poule - niet uit om nummer 1 of 2 te worden. De enige doelstelling was goed warm te draaien voor de kruisfinale. En het werd een spannende, leuke pot. Wederom kwam Dynamo te langzaam op gang. Waardoor VCV snel een behoorlijk voorsprong nam. Maar we bleken dit toernooi een moeilijk te kloppen ploeg. Bij de 20 ging het gelijk op naar het eind van de set. De power van VCV gaf de doorslag. Met 25-23 was de eerste set voor VCV Ook de tweede set was aantrekkelijk met leuke ralley's. Hetzelfde beeld en ook aan het eind van de set was VCV de sterkere en de terechte winnaar (25-22).

Bloedstollend spannend

In de poule van Boemerang, Set Up'65, Devoko, Wevo'70 en Rivo werd de laatstgenoemde de nummer 1 in deze poule. De tegenstander van de Tubbergenaren. Na goede tips van een paar coaches gingen ze zeer voortvarend van start met maar 1 doel... de finaleronde halen. Serverend zette Dynamo Rivo al snel op een behoorlijke achterstand. Mooi aanvals- en verdedigingswerk maakte dat de set toch redelijk eenvoudig naar Dynamo ging met 25-18. De tweede set werd een ander verhaal. Ondanks dat we steeds aan de goede kant van de score zaten werd het een echte wedstrijd waar werd gevochten om elke bal. Met name de serve van de nummer 4 van Rivo bracht Dynamo op een aantal momenten in problemen. Het werd een bloedstollend spannend eind van de set. Gelijk het eerste set- en matchpunt werd verzilverd en dat bracht een ongelovelijke ontlading teweeg aan Tubberger zijde. Plaatsing bij de beste 8 van Nederland. Een topprestatie met een fantastisch team.