Hoofdtrainer van Tornado 1 stopt per direct, maar zijn opvolger staat al klaar

31 jan 2017, 15:31 Sport
tornado
Nadat het bestuur van volleybalvereniging Tornado uit Geesteren hem had meegedeeld dat er voor volgend jaar uitgekeken zal worden naar een andere trainer/coach, gaf Matthijs Bult aan er per direct een punt achter te zetten.
Als belangrijkste reden geeft Bult aan dat zijn visie en beleving van volleybal op het hoogste niveau niet meer in voldoende mate in overeenstemming is met het veranderend technisch beleid voor volgend volleybalseizoen. Daar komt bij dat hij zich naar eigen zeggen niet meer kan motiveren om het huidige seizoen zijn contract als trainer/coach uit te dienen.
Het bestuur betreurt het besluit dat hij per direct zijn functie neer legt, maar heeft respect voor de door hem genomen beslissing. Tevens wenst de club te benadrukken dat de samenwerking met Bult vanaf het begin prettig en constructief is geweest. "Onze dank gaat uit naar hem voor zijn bijdrage in de afgelopen periode", aldus het Tornado-bestuur.

Opvolger

De honneurs zullen voorlopig worden waargenomen door assistent Albert Abbingh. Patrick te Vaarwerk, momenteel trainer/coach van Tornado 2, zal met ingang van het nieuwe volleybalseizoen 2017/2018 de selectie van Tornado 1 onder zijn hoede krijgen.