Jolly Jumpers 1 verslaat eredivisieteam in bekercompetitie

14 dec 2017, 13:21 Sport
25188735 2284702204888606 1619209341143217932 o
Nadat de eerste bekerwedstrijd van Jolly Jumpers 1 werd gewonnen van US uit Amsterdam, mochten de Tubbergse dames een ronde verder.
Gisteravond stond de tweede bekerwedstrijd op het programma. Het eerste damesteam van Jolly Jumpers verwachtte een zware wedstrijd. Er moest namelijk worden aangetreden tegen het eredivisieteam van Amazone Utrecht Basketball.
Om 20.15 uur begon de wedstrijd. In het eerste kwart bleek echter dat de roodhemden goed partij konden bieden tegen Amazone. Tegen de verwachtingen in stond Jolly Jumpers 1 na het eerste kwart met 4 punten voor: 17-13. In het vervolg van de wedstrijd werd deze voorsprong uitgebouwd naar uiteindelijk 25 punten (eindstand: 78-53).
Jolly Jumpers 1 pakte in deze wedstrijd bijna alle rebounds. Er werd defensief goed samen gewerkt en voor iedere bal keihard geknokt. Ook aanvallend heeft iedereen haar steentje bijgedragen. Waar in het begin van de wedstrijd nogal wat kansen werden gemist, raakte de thuisploeg gaandeweg de wedstrijd in een flow en werden veel kansen verzilverd.
Amazone leek de strijd op te geven in het laatste kwart en het publiek uit Tubbergen liet zich van alle kanten horen. Jolly Jumpers 1 speelde de wedstrijd goed uit en won zo ook de tweede bekerwedstrijd. Een mooie teamprestatie die het team vertrouwen zal geven voor de volgende competitie- en bekerwedstrijden.