Kou tempert het enthousiasme onder deelnemers Turvenloop niet

08 jan 2017, 20:29 Sport
img 8398
Vandaag werd in Langeveen en Bruinehaar voor de derde keer een Turvenloop gelopen. De zon liet zich niet echt zien en de gladheid van een dag eerder was nog niet helemaal verdwenen, maar toch besloten ruim 400 deelnemers de hardloop- of wandelschoenen aan te trekken.
Al om 10.00 uur stonden de eerste wandelaars klaar om te beginnen aan een tocht van 5, 10 of 15 km. Alle wandelroutes leidden door de pastorietuin in Langeveen en langs natuurgebied Engbertsdijksvenen. Akkerbouwbedrijven langs de route hadden eenmalig toestemming gegeven om over hun percelen te wandelen en ook de graaf van Almelo verleende zijn medewerking. Onderweg zorgde een post met chocolademelk, koffie en snert voor gezelligheid. De route voor de hardlopers liep door Langeveen en het buitengebied, een ronde voor 5 km en 2 rondes voor 10 km. Net als vorig jaar liep deze route dwars door café-restaurant Waaijer, waar toeschouwers de hardlopers aan konden moedigen.

Hardlopen

Voor de snelste hardlopers waren er bonnen van Slagerij Jager en pakketten van Bakkerij de Bökke en Plus Wallerbosch te winnen. De hoofdprijs op de 10 kilometer was een dinerbon. Deze hoofdprijs ging bij de mannen naar Paul Pegge en bij de vrouwen naar Jolanda Dijk. Zij liepen de 10 km in respectievelijk 40.44 en 45.58 minuten.
De andere prijzen gingen bij de mannen naar Dirk Platjes (44.03) en Udo Weerink (45.47) en bij de vrouwen naar Daphne Berends-van Wijnen (50.27) en Siegrid Droste (50.49).
Bij de 5 km waren Robert Gerritsen (17.53), Maarten Koggel (18.51) en Max de Boer (20.19) bij de mannen het snelst en Marleen Kuiphuis (25.39), Ina Smelt (26.27) en Nadine Siero (27.07) bij de vrouwen. De snelste Langeveners waren Niek Oude Weernink en José Sand.
Bij de bedrijvenloop won het team van Hans Oude Hendriksman de wisselbokaal, gesponsord door Lasbedrijf Krola.

Kidsrun

De Turvenloop werd afgesloten met de kidsrun. Aangemoedigd door een groot aantal volwassenen, legden eerst de allerkleinsten - al dan niet op hun (loop)fiets - een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden 127 jongens en meisjes enthousiast mee. Lize Oude Hendriksman en Guus Mensink waren hierbij het mooist verkleed en wonnen allebei een speciale trofee.

Deelnemers

De deelnemers aan de derde Turvenloop kwamen niet alleen uit Langeveen en Bruinehaar, maar ook mensen uit Nijverdal, Enschede, Ootmarsum en Schoonebeek meldden zich bij de organisatie. Bovendien waren hoogheden van andere carnavalsverenigingen, zoals de Papsleef'n en de Schaop'nböll'kes, aanwezig.
Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen bedanken iedereen hartelijk voor de enthousiaste deelname aan de derde Turvenloop.