Langeveen 1 met ruime cijfers langs Vilsteren

27 sep 2015, 19:11 Sport
vv langeveen
Vandaag moest het eerste elftal van VV Langeveen het opnemen tegen Vilsteren, dat al verrassend 4 punten wisten te pakken dit seizoen. Vorig seizoen wist Langeveen 1 de heenwedstrijd overtuigend te winnen met 6-0 en de return was een 2-2. Alle reden dus om deze ploeg niet te onderschatten en vol voor die 3 punten te gaan voetballen.
Eigenlijk vanaf het begin had de thuisploeg het betere voetbal met gretige duels en kleine kansen die werden gecreëerd. Af en toe kwam vilsteren eruit met een counter maar kon geen vuist maken om de keeper echt in problemen te helpen. Echter, na een half uur voetballen kwam Langeveen 1 op een voorsprong. Een goede actie aan de zijkant die werd voorgezet en Mart leus die de bal voor het intikken had. Vilsteren kreeg vlak voor rust een grote kans omdat er op het midden knullig balverlies werd geleden, maar men kon niet profiteren want de speler stuitte op de keeper.
De 2e helft was eigenlijk hetzelfde verhaal. Langeveen 1 dat de boventoon had en Vilsteren dat hen liet komen. Na 60 minuten voetballen werd een vrije trap breed getikt op Wessel Waayer. Die schoot in de hand van de keeper en eigenlijk als iedereen weer zich omdraait en zich opmaakt voor de uittrap van de keeper, blijkt de bal in het netje te liggen. Een meevaller voor de thuisploeg dat toen op 2-0 stond. Even later door knullig balverlies aan de zijkant werd door een goede combinatie gescoord aan de kant van Vilsteren. Nu moest Langeveen 1 oppassen, want na deze goal had Vilsteren weer een sprankje hoop gekregen. Maar nog geen 5 minuten later scoorde Daan Heveling een goed uitgespeelde counter de 3-1. Vilsteren kwam nog met 10 man te staan, doordat een speler zijn 2e gele kaart moest incasseren.
Zo'n 10 minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer/coach Gerard Timmers nog een penalty, omdat Jeroen Timmers werd neergehaald in het 16-metergebied. Daan Heveling maakte de penalty beheerst af en nu stond het 4-1 en wedstrijd gespeeld. Simon Schröder maakte nog de 5-1 vlak voor tijd, een knappe dribbel en daarna ook nog beheerst afmaken. Eindstand: 5-1.
Met deze positieve uitslag kan Langeveen 1 met een goed gevoel naar volgende week. Dan komt Raalte op bezoek die momenteel koploper is. Aftrap 14.00 uur op sportpark 't Schreuder.