Stichting Autocross Langeveen viert 40-jarig bestaan met eerste ronde NK 2023

mei 02 2023, 13:07 Sport
241326346 3046163352265605 7975054092132821882 n
Het geluid van ronkende motoren en de geur van uitlaatgassen komt iedereen al veertig jaar tegemoet in het traditionele autocrossweekend van Langeveen.
Stichting Autocross Langeveen (SAL) viert daarom dit jaar een jubileum met twee wedstrijden in één weekend. Raceliefhebbers kunnen genieten van de strijd om de podiumplekken en een heuse feestavond wordt voor alle belangstellenden uit de omgeving georganiseerd. Het spektakel dat draait om zoveel mogelijk pk’s en snelheid is dit jaar op de zondag zelfs gratis te bezoeken.

NK

Er wordt flink uitgepakt door de organisatie. Wanneer de eerste coureurs op vrijdagmiddag Langeveen bereiken, zal het autocrossterrein er piekfijn bij liggen. Zowel lokale deelnemers als rijders uit het hele land, en zelfs België en Duitsland, zullen strijden om de felbegeerde punten die meetellen in het kampioenschap.
De zaterdag draait alles om de eerste ronde van het Eurol NK Autocrosss van dit seizoen. Auto’s zullen scherp afgesteld aan de start verschijnen en de snelheden zullen tot het maximale worden opgevoerd. Alles om het Nederlands kampioenschap dit jaar goed te beginnen.
Ook bekende Nederlanders zullen aan de start verschijnen. Zo stuurt Sjinkie Knegt in Langeveen zijn auto zo mogelijk nog sneller de bocht om dan hij
doet op zijn shorttrackschaatsen. En ook Rudy van Buren, die als simulatorrijder bij Red Bull in de schaduw van Max Verstappen staat, maakt zijn opwachting op de Langeveense crossgronden.

Gratis entree

Vanaf 18 uur zaterdagavond is er gratis entree. Dit biedt de mogelijkheid om de laatste finales ‘gratis’ mee te pakken, voordat dj Erik de feesttent laat swingen. Op zondag zal de spanning niet minder zijn. Zoveel mogelijk punten voor het RAMO-kampioenschap verzamelen is dan het doel van de crossers.
Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een raceweekend vol sensatie. Stichting Autocross Langeveen hoopt dit jubileum te vieren met zoveel mogelijk enthousiaste racefans en autocrossliefhebbers.
Maar ook als je nog niet zo bekend bent met deze sport is een bezoekje wagen de moeite waard. Want ook op zondag is de entree geheel kosteloos en dus het ideale dagje uit met vrienden, familie, kennissen of enthousiaste kinderen.