Lokale aannemer als medebouwer woning op starterskavel

Foto: Redactie

Een jong stel wil graag een kavel op bestemmingsplan Dannenkamp IV fase 2 te Harbrinkhoek van de gemeente kopen. De lijst van gegadigden is reeds doorlopen, maar er is nog geen medebouwer gevonden. Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen zal de twee-onder-één-kapper gaan bouwen en wil daarbij ook graag als medebouwer fungeren. De gemeente Tubbergen gaat hiermee akkoord.Voor het paar is de toestemming van het college in deze kwestie van belang omdat zij willen weten of zij na aankoop van kavel 19 direct met de bouw van hun woning kunnen gaan starten en niet eerst hoeven te wachten op een eventuele medebouwer.

Er heeft tevens reeds ambtelijk overleg plaatsgevonden met aannemersbedrijf Kuipers. Daarbij is nog gepoogd om het koppel in contact te brengen met de eigenaar van kavel 16 (starterskavel), omdat hij ook nog geen medebouwer heeft. Dan zouden beide partijen gezamenlijk kunnen bouwen. Zij houden echter vast aan de reeds door hen gekozen bouwkavel. Daarmee kon dit voorstel van tafel.

“Door aannemersbedrijf Kuipers als medebouwer te laten fungeren kan het bouwplan waarschijnlijk op korte termijn worden verwezenlijkt. Dit positieve besluit is dus tevens gunstig voor de lokale bouwsector”, verduidelijkt burgemeester Stegers.

Verkoopvoorwaarden
De lijst van gegadigden voor een bouwkavel in Harbrinkhoek is inmiddels doorlopen en kavel 18, bedoeld voor een twee-onder-éénkapwoning met kavel 19, is nog niet verkocht.

Kavel 18 is in tegenstelling tot kavel 19 een starterskavel. Dit wil zeggen dat voor deze kavel een gereduceerde kaveluitgifteprijs geldt (80% van de marktconforme vrije sector kaveluitgifteprijs). Na de bouw van de woning zal de woning en de kavel dan ook verkocht moeten worden aan een starter. Bovendien zal inzichtelijk gemaakt moeten worden dat de gereduceerde kaveluitgifteprijs is doorberekend aan de kopende partij (starter).