Volop kansen voor een droomhuis in de gemeente Tubbergen

Foto: Gemeente Tubbergen

Op zoek naar een mooie bouwkavel om het huis van uw dromen te bouwen? De gemeente Tubbergen biedt hiervoor diverse mogelijkheden.

In de kernen Tubbergen (Binnenveld II), Fleringen (De Scholt II) en Manderveen (Bessentuin) zijn momenteel nog gemeentelijke bouwkavels in de verkoop. In de kernen Albergen (Weemselerveld Zuid), Geesteren (Hutten), Harbrinkhoek (Dannenkamp IV) en Vasse (herverkaveling Steenbrei III) wordt de uitgifte van gemeentelijke bouwkavels momenteel voorbereid. In de kernen Langeveen (Hof van Plegt) en Reutum (LooSan) zijn particuliere bouwkavels beschikbaar. Tevens vindt er in de kern Langeveen een herontwikkeling plaats (knooperf De Veldboer).

Voor wie graag zelf de regie in handen wil houden, is het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een mooie optie. CPO is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij de toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Dat betekent dat in overleg met de medebewoners van alles mogelijk is en u tijdens de bouwfase al bouwt aan de sociale contacten in de buurt. CPO is mogelijk in de komende uitbreidingsplannen in Geesteren en in Albergen een deel van het plangebied beschikbaar gesteld voor CPO. In Albergen zijn alle CPO-bouwkavels inmiddels verkocht of in optie.Kinderwagen in nieuwbouw

Om de actuele vraag uit de markt zo goed mogelijk te kunnen bedienen, zetten de gemeente Tubbergen ook andere instrumenten in, zoals bijvoorbeeld herverkaveling (Steenbrei III te Vasse) dan wel herontwikkeling (knooperf De Veldboer te Langeveen).

Meer informatie over de beschikbare gemeentelijke bouwkavels kunt u vinden op de website www.wonenintubbergen.com. Voor specifieke informatie kunt u ook contact opnemen met het Klant Contact Centrum (0546-628000) van de gemeente Tubbergen.

Wethouder Roy de Witte: “Wie wil bouwen in Tubbergen krijgt ruim baan. Hier wordt niet gebouwd om te bouwen, maar is gekozen voor een vraaggerichte benadering. Maatwerk is de rode draad. We kijken naar wat de mogelijkheden zijn, wat de potentiele bouwer kan investeren en hanteren de kaders van het bestemmingsplan ruim. Het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) past hier uitstekend bij. We hebben momenteel een paar mooie voorbeelden op dit gebied. Vaak is het een groep vrienden die hiervoor kiest, maar we brengen ook zelf mensen bij elkaar die aangeven zoiets wel te zien zitten. Of je nu gaat voor een vrijstaand-, een halfvrijstaand- of een rijtjeshuis, binnen het CPO is alles mogelijk.”

Reacties