Eerste schop in de grond op nieuwbouwplan Veldwijk

Luc Weusthuis, Thomas Perik en Robert Jan Bulthuis. Leon Woertman ontbreekt
Foto: Redactie

Nog een paar dagen en dan wordt begonnen met het bouwrijp maken van bouwkavels op Veldwijk, aan de Reutummerweg te Tubbergen.

Op het nieuwbouwplan verrijzen 9 woningen op ruime kavels. Tot nu toe is er 1 kavel verkocht, maar Thomas Perik van vastgoedbedrijf Pebem Vastgoed heeft goede hoop dat de andere ook snel van eigenaar zullen verwisselen. “Een aantal gegadigden wacht nog met beslissen. Hier – aan deze kant van het land – kijkt men gewoon wat langer de kat uit de boom dan elders, dat is een vaststaand gegeven. Dat is op zich natuurlijk prima, maar dan moet je niet gek uitkijken als een ander er met de buit vandoor is. Ik doel er hiermee op dat als zich een mooie kans voordoet, je die dan ook moet grijpen. Of iemand anders doet dat wel.”

Verlaagde BTW

Alleen deze week is het nog mogelijk om tegen 6% BTW de grond op naam te zetten, daarna niet meer en zal het tarief op 21% BTW worden gesteld. “Iedereen moet het natuurlijk voor zich bepalen, maar het lijkt mij niet slim om langer te wachten dan nodig is. Zeker met het oog op die verhoging”, benadrukt Perik. “Dan moeten ze trouwens wel snel zijn, want dit kan nog maar tot aanstaande zaterdag.”

Bij zowel Weusthuis Makelaardij in Tubbergen als Team Sanders in Almelo is meer informatie beschikbaar over de mogelijkheden op Veldwijk.

Reacties