Woningstichting gaat 15 appartementen bouwen aan de Oranjestraat

Midden in het dorp Tubbergen gaat de Woningstichting 15 huurappartementen bouwen. De appartementen hebben 3 kamers, een balkon  en terras voor de beneden woningen en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

“Samen met SOM=, Aannemingsbedrijf E.G.J. Steggink en pr8 architecten hebben we een prachtig plan ontwikkeld. Het stuk grond heeft lang braak gelegen, maar nu is er een mooi plan”, zei Peter Roelofs, directeur-bestuurder van de Woningstichting, gisteravond tijdens een presentatie. “We gaan 15, relatief kleine, appartementen bouwen. We verwachten dat vooral de jongeren interesse zullen hebben in deze woningen, op een plek midden in het dorp. Maar ook andere woningzoekenden kunnen er met plezier gaan wonen. Naast een mooi plan hebben we natuurlijk ook aan de betaalbaarheid gedacht. De huur wordt €500 per maand, een bedrag dat prima is op te brengen.”

Flexibiliteit

Het plan is ontwikkeld in samenwerking met andere partijen. Paul Scholten van SOM= is blij dat dit plan wordt gerealiseerd. “We hebben een slim plan gemaakt, met een dorpse uitstraling. De kleine appartementen zijn goed ingedeeld. Maar ook kunnen ze op termijn worden samengevoegd tot grotere woningen. Er is dus sprake van een flexibel gebouw.”

Jongeren

Bijzonder bij de planontwikkeling is de betrokkenheid van de jongeren uit Tubbergen. Samen met mensen uit Dorpsraad Tubbergen heeft de Woningstichting een aantal avonden georganiseerd waarbij de jongeren hun zegje konden doen. Die inbreng is terug te zien in het plan. Zo is veel waarde aan een betaalbare huur, voldoende parkeerplaatsen, tweede slaap- of studeerkamer en een balkon gehecht.

‘Volgend jaar klaar’

Het plan wordt binnenkort definitief ingediend bij de gemeente. Het is de bedoeling om dit jaar te starten met de bouw en volgend jaar de woningen op te leveren.

Reacties