Appartementen voor welgestelde ouderen blijken onverkoopbaar

Nieuwbouwkavels aan de Oldenzaalseweg
Foto: Noaberkracht

Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad 2 jaar geleden nog instemde met het plan om aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen een appartementencomplex te bouwen, zal dit geen doorgang vinden. Reden is de moeilijke markt voor dergelijke woningen.

Inmiddels heeft initiatiefnemer Koopman Vastgoed een ander plan ontwikkeld om te voldoen aan de huidige vraag vanuit de woningmarkt, te weten de realisatie van 5 woningen (3 vrijstaande en 1 twee-onder-éénkapper). De bouwvlakken zijn daarom aangepast en daarnaast zijn de hoogten verminderd naar een goot- en nokhoogte van respectievelijk 6 en 11 m.

In het plangebied was vroeger een garagebedrijf gevestigd en daarna ook nog een kringloopwinkel. In verschillende gemeenteraadsvergaderingen was er behoorlijk wat discussie over de nieuwbouw.

Omwonenden, die destijds nog – tevergeefs – tot aan de Raad van State protesteerden tegen het bouwen van de geplande 2 complexen met elk 6 luxe appartementen voor 55-plussers, geven ditmaal aan geen bezwaren te hebben. In de buurt staan voornamelijk vrijstaande woonhuizen. Enkele buren ontvingen wel een planschadevergoeding.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt sinds gisteren 6 weken ter inzage.

Reacties