Nieuwbouwplan voor Café Steggink en aanliggende panden

Het nieuwbouwplan van Café Steggink en de aanliggende panden
Het nieuwbouwplan van Café Steggink en de aanliggende panden
Foto: Café Steggink

Huisvesting voor jong en oud en een volledig nieuwe horecagelegenheid, dat moet een nieuw te realiseren gebouw in het centrum van Geesteren bevatten.

Het afgelopen jaar zijn er veel gesprekken gevoerd tussen de familie Steggink, financieel adviseur Jos Beernink van Deterink/RegioBank Geesteren en bouwadviseur/ontwerper Tom Linneman. Onderwerp is de toekomst van Café Steggink en de naastgelegen woningen. Verschillende scenario’s zijn voorbij gekomen en uitvoerig besproken. Nieuwbouw met behoud van horecagelegenheid is de gewenste optie.

Naast het creëren van woongelegenheid voor jong en oud in het centrum van Geesteren, hoopt de familie Steggink hier een goede stap richting de toekomst te zetten. Rob Steggink: “De huidige panden zijn verouderd. Mijn vader en moeder willen op termijn minderen. Ik en mijn vriendin Sanne Kamphuis willen misschien instappen. Dat is nog niet zeker, maar die optie willen we nadrukkelijk wel openhouden; kijken wat de toekomst brengt.” Met het nieuwe complex hoopt de familie Steggink Geesteren een stukje mooier en klaar voor de toekomst te maken.

Horeca en appartementen

De familie Steggink is voornemend om op de adressen Dorpsstraat 27 t/m 31, waar nu Café Steggink en een dubbelblok gevestigd zijn, zowel een horecagelegenheid als 13 appartementen te realiseren. In herhaaldelijk overleg met de gemeente en Linneman Bouw & Advies is dit plan ontwikkeld. “Wat mogen we, wat kunnen we? Met zulke vragen zijn we naar de gemeente gegaan. Het bleek dat we tot 12 m hoogte mogen bouwen. Met het zogeheten gemeentelijke Q-team, waarin allerlei disciplines zitten, is er een analyse van het huidige straatbeeld gemaakt. Daaruit bleek dat 4 verdiepingen wel erg hoog zou worden. Daarom is er gekozen voor 3 lagen, waarbij de bovenste in de kap verwerkt is”, licht Rob Steggink toe. “Vrijdag heb ik dit plan gepresenteerd aan familie en buren, zodat ze niet verrast zouden zijn zodra het in de openbaarheid komt.”

Belangrijke eis van de gemeente is dat het nieuw te bouwen pand moet passen bij de bestaande bebouwing in het centrum van Geesteren. De appartementen hebben verschillende afmetingen en moeten plek bieden aan zowel jongeren als ouderen. Aan de hand van een behoeftepeiling wordt verder invulling gegeven aan dit plan.

Informatieavond

Op woensdag 14 december wordt er een informatieavond gehouden in Café Steggink. Tijdens de bijeenkomst worden beelden, plattegronden en sfeerimpressies van het plan getoond. De avond begint om 19.45 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Wie op voorhand al vragen of interesse heeft, kan contact opnemen via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen