Nieuwe appartementen voor jong en oud in centrum Geesteren

Gerard Reinerink is er geboren in 1956 en inmiddels vindt hij het tijd voor iets nieuws. “Iets moois voor de Geesternaren achterlaten”, zoals hij de bouwplannen zelf omschrijft. Aan de Dorpsstraat in Geesteren staat nu nog een oud pand, maar daarin komt aankomend jaar verandering.

Nu is er nog Cafetaria Zandbergen gevestigd, ingeklemd door enerzijds de zaak van Hamer en anderzijds de Veldstegge. Het huidige gebouw moet echter compleet tegen de vlakte, willen de nieuwbouwplannen gerealiseerd worden. “Het voldoet bijvoorbeeld niet meer aan de hedendaagse eisen, dus dan is de keuze simpel”, legt bouwkundige Erwin Meinders uit. “We hebben vervolgens uitvoerig bekeken wat er voor behoefte bestaat in het dorp en komen tot de conclusie dat er zowel wat jongeren, starters op de woningmarkt en ook huurders, als wat ouderen betreft nog genoeg te winnen valt. Vandaar dit plan, met 8 appartementen op 2 verdiepingen en daaronder een cafetaria met woning. Dat is nu trouwens ook al het geval.”

Ieder appartement heeft een eigen balkon. De oppervlakte van de appartementen zijn 60 tot 75 m2. Er is reeds een principeverzoek bij de gemeente ingediend. Om de hoek worden extra parkeerplaatsen aangelegd.

Levensbestendig

“Dit plan is vooral bedoeld voor de kleinere huishoudens, jong en oud. We zijn hier al een jaar of 3 mee bezig en de gemeente is zeer positief over onze ideeën”, aldus Reinerink. “Er zit hier een lift in, iets wat je echt niet overal ziet. Daarom zijn het echt levensbestendige woningen en dat vinden wij heel belangrijk. Het is ook nooit een discussie geweest; er hoort gewoon een lift in te zitten. De jeugd loopt de trap natuurlijk wel op. Maar om het voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor mindervaliden, kom je anders niet uit. Onze kinderen zijn in de leeftijd dat ze op zichzelf gaan wonen en het pand is duidelijk aan renovatie toe. Het is daarom logisch om dit te gaan doen.”

Het totale nieuwbouwplan wordt in eigen beheer gerealiseerd, maar de huur- en verkoopprijzen zijn nog niet exact bekend. Wel zal de huurprijs ruim onder de huursubsidieprijs liggen. Reinerink (tel. 06-22012656) zelf is te benaderen bij serieuze interesse. De oplevering van deze wooneenheden wordt in de tweede helft van 2017 verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen