‘Albergen is de beste’

Foto: Redactie

Het komt voor wethouder Tom Vleerbos totaal niet als een verrassing. De ras-Albergenaar lacht in z’n vuistje bij het horen dat er in ‘zijn’ dorp de bouwkavels als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Ook voor de financiën van de gemeente is het goed nieuws, want voor elke bouwvergunning moeten bouwleges betaald worden. Die vloeien rechtstreeks naar Vleerbos’ kas, iets dat in de crisisjaren wel anders is geweest. Maar die tijd ligt duidelijk achter ons, signaleert collega-wethouder Erik Volmerink op basis van de cijfers. “Er zit de afgelopen 1,5 á 2 jaar een duidelijk stijgende lijn in de bouwsector. Dat merken we ook in de gemeente Tubbergen. In bijvoorbeeld Geesteren is bouwplan Hutten al voor zo’n 90% verkocht. Er zijn nog maar enkele kavels beschikbaar. Voor wat Tubbergen betreft zijn er meerdere mogelijkheden. Naast gemeentelijke grond zijn er ook nog wat particuliere initiatieven, die ik nog geeneens meetel.” De wethouder doelt met het laatste op de Amaliahof, woningen aan de Oldenzaalseweg, Veldwijk en de bouwplannen bij de Reutummerweg/Weleveldstraat en rondom het voormalige tuincentrum De Esch. Daarnaast zijn er jongerenwoningen beschikbaar aan de Oranjestraat.

Albergen

Albergen spant de kroon, laat Volmerink weten. “Ja echt, Albergen is de beste als het gaat om de verkochte aantallen en in verhouding met andere kernen”, vertelt hij met een grote glimlach richting wethouder Vleerbos. Volmerink: “In Vasse is in 2 jaar tijd ongeveer 80% van het aantal beschikbare kavels verkocht. Er zijn in Langeveen 3 kavels voor vrijstaande woningen verkocht en dan heb je daar natuurlijk nog het knooperf, waar maximaal 12 woningen gebouwd gaan worden en dat ook al tamelijk goed loopt. Fleringen start met nieuwbouwplan Scholt II en in Reutum is al de helft verkocht. In de andere dorpen is het niet veel anders, het gaat zeker weer de goede kant op.”

Via de site www.wonenintubbergen.com zijn alle bouwplannen én beschikbare/verkochte kavels inzichtelijk.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen