Realisatie nieuwe sporthal in Tubbergen na de bouwvak van start

Jan Schuldink van Gebr. Löwik en wethouder Roy de Witte
Foto: Gemeente Tubbergen

Bouw- en betonbedrijf Gebr. Löwik BV uit Almelo heeft van de gemeente Tubbergen opdracht gekregen om de nieuwe sporthal, die naast zwembad de Vlaskoel zal worden gerealiseerd, te gaan bouwen.

“De opdracht is officieel getekend en nu kunnen we eindelijk van start”, vertelt wethouder Roy de Witte. Directeur Jan Schuldink van Gebr. Löwik uit Almelo is uiteraard ook blij met de opdracht. “Het mooie is dat een deel van ons personeel uit Tubbergen komt en we bovendien werken met zo veel mogelijk lokale onderaannemers. Daardoor profiteert een aanzienlijk deel van Tubbergen direct van dit project.”

De aannemer wil na de bouwvak zo snel mogelijk van start, maar heeft net als veel andere aannemers te kampen met wachttijden. Jan Schuldink: “Het haalde vorige week al het landelijk nieuws: het aantal opdrachten in de bouw is zo enorm toegenomen, dat daardoor een wachttijd op materialen is ontstaan. Ook wij moeten wachten op de heipalen die nodig zijn bij de bouw van de sporthal. Vlak na de bouwvak plaatsen we hekken en bouwketen en voeren we voorbereidende werkzaamheden uit, maar het echte werk zal eind september starten. Daardoor loopt de planning iets uit, maar we gaan er alles aan doen dat er midden volgend jaar een mooie sporthal beschikbaar is voor de gebruikers en scholen!”

Reacties