“Ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk, maar de uitdaging is weg”

WILD Vissen in Reutum
WILD Vissen in Reutum
Foto: YouTube / WILD Vissen

WILD Vissen in Reutum staat te koop. Geïnteresseerden kunnen zich rechtstreeks bij de eigenaar melden, Gerwin Leus. Met een persoonlijk ingesproken filmpje maakte hij deze stap zelf bekend.

Naar eigen zeggen mist hij de periode van ‘opzetten en groeien’, waardoor nu de tijd is gekomen om afscheid te nemen van de Reutumse onderneming en het stokje aan een ander over te geven. “Ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk, maar de uitdaging is weg”, zegt Leus onomwonden. “In het begin, toen we net begonnen, had ik dat nog wel. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en staat er een heel mooi bedrijf.”

Gerwin en zijn vrouw Nicole hebben met verschillende bedrijfsmakelaars gesproken, maar konden daarmee niet tot overeenstemming komen. “Ze hebben gewoon niet de doelgroep. Daarom ook dat we het nu zelf hebben aangekondigd op internet, o.m. met een filmpje. Zo hopen wij wel de juiste groep mensen aan te spreken, waaruit hopelijk ook nog een uiteindelijke koper rolt.”

‘Mooi bod’

Ze zoeken geen pachter of huurder. Wie serieuze interesse voor een overname toont, krijgt van Leus inzicht in de financiële cijfers van WILD Vissen om zo zelf met een deugdelijk bod te komen. “Natuurlijk hebben we in gedachten wat het op zou moeten brengen, maar op deze manier heeft iedereen een faire kans. Een investeerder is net zo welkom als iemand die het als een echt ‘papa en mama-bedrijf’ ziet, die er samen met z’n gezin voor wil gaan. Er is dus geen vaste vraagprijs. Men kan zelf, via een accountant, gaan berekenen wat dit mooie bedrijf hen waard is.”

Wat de ondernemer en zijn gezin zelf gaan doen, nadat WILD verkocht is, laat hij nog in het midden. Leus: “We zijn hier al een half jaar, of misschien al wel een heel jaar, mee bezig geweest. Uiteraard hebben we nagedacht over onze eigen toekomst, maar daar zijn we nog niet helemaal uit.”

Reacties

Cookieinstellingen