Appartementen en studio’s in INC-pand te Reutum

Het gebouw van INC (midden)
Het gebouw van INC (midden)
Foto: Google Maps

Strategisch ontwerpbureau INC verhuist van Reutum naar Enschede, waardoor op deze locatie ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden.

Om een dorp leefbaar te houden zijn verschillende generaties nodig. De sociale verbindingen tussen jong en oud zijn immers de kracht van een dorp. “Leefbaarheid in de dorpen is voor ons als gemeente erg belangrijk. Het meebewegen met de maatschappij in woonwensen is daarbij noodzakelijk”, vertelt wethouder Erik Volmerink van de gemeente Tubbergen. “We zijn daarom blij met het initiatief uit Reutum voor het realiseren van 2 appartementen en 2 studio’s.”

Onder het thema Mijn Reutum 2030 zijn er verschillende werkgroepen ontstaan die zich bezig houden met de toekomst en de maatschappelijke opgaves van het dorp Reutum. Eén van de speerpunten is het thema wonen. De werkgroep Wonen heeft samen met de gemeente Tubbergen gekeken naar mogelijkheden voor woningbouw middels zogenaamde ‘inbreiding’, waarin bestaande bebouwing een nieuwe functie krijgt.

Eén van de gebouwen waarnaar is gekeken is het pand tegenover de kerk in Reutum, waarin nu het strategisch ontwerpbureau INC is gevestigd. “We hebben ons in de afgelopen 10 jaar flink heeft ontwikkeld en hebben veel te danken aan Reutum en haar omgeving”, vertelt Bjorn Grundel van het aan de Kerkstraat gevestigde bureau. “Maar nu voelt INC de behoefte om zich verder te ontwikkelen in de omgeving van de stad Enschede. Daardoor komt ons pand vrij voor nieuwe mogelijkheden.”

Samen met INC, de gemeente Tubbergen en de werkgroep is er gekeken naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van de appartementen en studio’s, gecombineerd met een gedeelte waarin kantoorfunctie kan blijven bestaan. De gemeente heeft inmiddels het principe-verzoek voor de realisatie van deze wooneenheden te goedgekeurd. “We willen voorkomen dat de jongeren en ouderen wegtrekken en daarom past het goedkeuren van het principe-verzoek van deze wooneenheden in onze visie”, vertelt wethouder Erik Volmerink.

Reacties

Cookieinstellingen