Bouwteam nieuwe Aloysiusschool en kinderopvang wil in september starten

De aanbesteding voor de vervangende nieuwbouw van de Aloysiusschool en buitenschoolse opvang De Bengels van De Boerderij in Geesteren is succesvol afgerond.

Het consortium Noabers heeft de opdracht gekregen, waarvoor woensdagmiddag het contract is ondertekend.

Bouwconsortium Noabers

Noabers bestaat uit de Twentse familiebedrijven Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum, aannemersbedrijf Niehof uit Latrop en Leferink Architecten uit Oldenzaal.

Stichting TOF Onderwijs en kinderopvang De Boerderij hebben gekozen voor de aanbestedingsvorm Engineer & Build, een vorm waarbij in een bepaalde mate vrijheid wordt gegeven in de manier waarop de gevraagde prestaties worden bereikt. Noabers heeft ruime ervaring met dergelijke projecten waarbij veel eigen inbreng, ervaring en deskundigheid wordt gevraagd. Onder meer de nieuwbouw van de brandweerkazerne Almelo en sportcomplex Dorper Esch in Denekamp heeft Noabers met succes gerealiseerd.

Keuze voor vervangende nieuwbouw

Gezien de leeftijd van het huidige gebouw, de technische staat en de indeling van de school, achten het schoolbestuur TOF Onderwijs, Kinderopvang De Boerderij en de gemeente Tubbergen het wenselijk om over te gaan tot vervangende nieuwbouw op dezelfde plek.

De nieuwe huisvesting (ca. 2.457 m2 BVO) bestaat uit circa veertien groepsruimten, twee centrale leerpleinen, een speellokaal en algemene ruimten voor het basisonderwijs. Daarnaast drie ruimtes voor de BSO, een peuteropvang en een groep voor de 0- tot 4-jarigen en algemene ruimten voor de kinderopvang. Het nieuwe gebouw is verdeeld over twee bouwlagen. Hierbij wordt een deel van de bestaande huisvesting geïntegreerd in de nieuwbouw.

Wethouder Frank Niens: “In het kader van de leefbaarheid vind ik het van belang dat in elke kern in onze gemeente een basisschool is gevestigd. Het is daarom fijn dat we als gemeente de huisvesting voor de vervangende nieuwbouw gezamenlijk met de kinderopvang en het TOF Onderwijs kunnen bekostigen.”

Het karakteristieke gebouwdeel van de Aloysiusschool aan de Vriezenveenseweg blijft grotendeels staan. In de oksel van dit deel van het gebouw komt de geïntegreerde uitbreiding c.q. nieuwbouw.

Dat betekent dat een gedeelte van de bestaande school eerst gesloopt moet worden. Een groot ander deel van de bestaande school zal als tijdelijke huisvesting dienen. Het gehele ‘nieuwe’ gebouw zal voldoen aan de laatste duurzaamheidscriteria- en eisen qua materiaalgebruik en installatietechniek.

Planning

In overleg met de gemeente Tubbergen, stichting TOF Onderwijs en Kinderopvang De Boerderij is een planning opgesteld. Het consortium streeft ernaar om in september 2023 met de bouw te starten.

De bouw wordt in fasen gerealiseerd, zodat het gebouw grotendeels open blijven voor de leerlingen. De verwachte bouwkundige oplevering van het gebouw staat gepland in oktober 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen