Nieuw elan rondom café/zalencentrum De Spar in Harbrinkhoek

dec 13 2016, 11:16 Vastgoed
20161212 154807
Het pand staat al een paar jaar leeg, maar sinds kort zijn bouwvakkers en andere werklieden druk bezig het weer een beetje op te knappen. Op de locatie van café/partycentrum De Spar in Harbrinkhoek zijn nieuwe ontwikkelingen gaande.
De afgelopen tijd gonsde het van de geruchten in het dubbeldorp Harbrinkhoek/Mariaparochie. 'Wat gaat er toch met De Spar gebeuren?', vroeg menigeen zich al af. De ene wist het nog beter dan de ander... Een hamburgertent, opvang van vluchtelingen, woningbouw; van alles kwam er voorbij.
Na het faillissement van de vorige eigenaar in 2012 en later een veiling van de inboedel, werd De Spar zelfs via internet te koop aangeboden. Later kwam het in handen van Bennie Lenferink, een bekende autohandelaar en vastgoedontwikkelaar uit Geesteren. Op dit moment is Adri Lohuis de locatie aan het herontwikkelen in opdracht van Lenferink. Het is volgens hem nu nog onbekend wat er precies met het pand gaat gebeuren. Mogelijk komen er appartementen in, voor jong en oud. Het restaurantgedeelte blijft waarschijnlijk behouden en hiervoor zoekt de ontwikkelaar nog een gegadigde.
De eerste gesprekken in de buurt zijn geweest en met de gemeente Tubbergen is Lohuis eveneens aan het praten. Zodra helemaal duidelijk is wat er wenselijk is en mag, zullen ze naar eigen zeggen voortvarend te werk gaan. "Dan zal er ook een principeverzoek worden ingediend", maakt Lohuis bekend. "Leefbaar houden van het dorp staat hierbij voorop. Het karakter bewaren van het pand is eveneens belangrijk."