Twintig starterswoningen aan Industriestraat in Tubbergen: 'Alleen aan Tubbergenaren verkocht'

feb 24 2023, 10:46 Vastgoed
sfeerimpressie woningen
De gemeente Tubbergen heeft officieel een vergunning uitgereikt aan Koopman Vastgoed voor het bouwen van woningen aan de Industriestaat in Tubbergen.
Het bedrijf is in november 2021 gestart met de bestemmingsplanprocedure. Nu, bijna anderhalf jaar later, is het zover. De vergunning is officieel verleend en er kan gebouwd worden. Boudewijn Koopman nam vol trots de omgevingsvergunning in handen.
“Het was een ontzettend fijne samenwerking tussen Koopman Vastgoed en ons. Iedereen stond open voor elkaars ideeën en samen zijn we tot dit plan gekomen. Een mooie aanvulling voor Tubbergen”, aldus wethouder Ursula Bekhuis.

Inbreiding voor uitbreiding

De bestaande bebouwing, ook wel bekend als het KOVU-pand is in het najaar van 2022 gesloopt. Hierdoor is er voldoende ruimte ontstaan voor 20 starterswoningen aan de Industriestraat. In totaal worden het vijf blokken van vier rijtjeswoningen. De starterswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. En ook nog eens allemaal aan Tubbergenaren.
“We proberen te bouwen voor starters, waarbij inbreiding gaat voor uitbreiding. Het is belangrijk dat de jeugd in onze gemeente kan blijven wonen. Het bouwplan aan de Industriestraat maakt dit mogelijk”, laat wethouder Bekhuis weten.