STEVO 1 mag weer voorzichtig naar boven kijken

Het eerste elftal van STEVO toonde hedenmiddag in Raalte tegen Rohda weer eens haar ware gezicht. Het wapen waarmee het in de loop der jaren groot is geworden, werd weer eens van stal gehaald. Inzet, strijd en de ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ heersten bij de mannen van trainer/coach Jeroen Kiepman.

Supporters en bestuur verlangden ook weer naar die inzet en strijd waarmee STEVO 1 vorig jaar de tegenstanders de stuipen op het lijf joeg. Vooraf aan het treffen met Rohda werd stiekem gehoopt op een puntje. Het werden er 3 en dat was een enorme meevaller. De sterke Raaltenaren willen meer dan de eerste klasse en zijn vooraf als titelkandidaat bestempeld.

Dat de Geesterse ploeg een moeilijke middag tegemoet zou gaan, stond bij voorbaat al vast. Rohda heeft zich door de ambities namelijk danig versterkt aan het begin van dit seizoen. Het moet gezegd worden, er zit voetballend vermogen genoeg in de ploeg, maar met mooi voetbal alleen kom je er niet. Het bewijs leverde STEVO 1 vanmiddag weer eens.

Onder zomerse temperaturen floot de scheidsrechter om 14.00 uur voor het eerst op zijn fluitje. Dat STEVO 1 al in de tweede minuut van de wedstrijd op voorsprong kwam, was een prettig gegeven. Mark Voshaar legde de bal uit een corner precies op het hoofd van Tom van Bentheim, die steenhard raak kopte. Rohda was van slag en STEVO sloeg 10 minuten later opnieuw genadeloos toe. Nu werd Roy Wigger de bal in de voeten gespeeld en tussen 2 man in wist hij de keeper van Rohda met een rollertje te passeren: 0-2. Comfortabel was de 0-2 voorsprong op dat moment, die in de 17e minuut verkleind werd tot 1-2 toen de verdediging misschien de bal wat eerder richting Geesteren had moeten schoppen, dan voetballend de oplossing gaan zoeken. In de pauze werd gesproken van een buitenspeldoelpunt, maar dat terzijde.

Enfin, er was nog niks aan de hand en STEVO 1 liet na de tegentreffer het voetbal nog steeds aan Rohda over. Het kroop daarbij enkele keren door het oog van de naald. Igmar Reinerink redde op de lijn en de paal stond ook nog een keer een doelpunt in de weg voor de thuisploeg.

STEVO 1 in de 45e minuut de ideale mogelijkheid om de marge weer op 2 te brengen. De scheidsrechter floot de gang van Tom van Bentheim alleen op het doel van Rohda onterecht af. De voordeelregel die toegepast had moeten worden ontging hem in een fractie. Dat hij direct de handen voor zijn gezicht sloeg, zegt eigenlijk alles.

Met 1-2 zochten de beide ploegen vervolgens de kleedkamers op. De verwachting was dat Rohda in de tweede helft nog een tandje zou bijschakelen om STEVO 1 proberen kapot te spelen. Voetballend zag het er tot het 16-metergebied ook wel aardig uit, maar tot echt grote kansen kwam Rohda zelden. De discipline bij STEVO 1 was groot, de inzet voorbeeldig en de strijd fenomenaal. Zelf kwam het af en toe op de counter gevaarlijk uit en vooral Niels Wigger, sterk aan de bal, was een ware plaag.

Rohda en STEVO 1 begonnen te wisselen en brachten verse krachten in het veld. Rohda leek daarbij in eerste instantie het meeste baat bij te hebben en kwam op 2-2. Een afstandschot schuin voor de goal, wat houdbaar leek, verraste Roy Kreuwel in de korte hoek. Hij was overigens op dat moment geblesseerd aan de schouder na een onbesuisde overtreding eerder op hem, maar van opgeven wilde hij niet weten.

STEVO 1 was niet van slag door de gelijkmaker, want nog in dezelfde minuut schoot Niels Wigger de droom van Rohda op een goed resultaat al weer aan flarden. Binnen het 5-metergebied was de keeper van Rohda kansloos en de ploeg uit Geesteren stond weer op voorsprong: 2-3. Een beslissende dreun voor Rohda, dat nog wel aanzette in het resterende deel maar het geloof in een goed resultaat begon het steeds meer te verliezen. STEVO 1 kwam zelf af en toe nog levensgevaarlijk uit doordat Rohda alles op de aanval zette. Wat ze ook probeerden, de geelhemden hielden stand en totaal leeggespeeld werd de 2-3 overwinning door alles wat Geesters bloed heeft in Raalte met veel gejuich begroet.

STEVO 1 mag na de winst weer heel voorzichtig naar boven kijken. Volgende week komt het sterke Heino naar de Peuverweide. Aanvang 14.00 uur.