Gemeente neemt ‘moestuintje’ Schuttersgilde in bruikleen

Foto:

Omgeploegd, ontdaan van begroeiing en ook al bemest. De toekomstige gebruikers van de Tubberger esgrond achter het Dr. Schaepmansbeeld, ter beschikking gesteld door Schuttersgilde Tubbergen (SGT), kunnen snel aan de slag met hun ‘eigen’ stukje moestuin. Vanochtend vond de officieuze overdracht plaats. Nu huurt de gemeente het, namens de geïnteresseerde minima.Wethouder Harmelink stuurde vorig jaar een berichtje via Twitter, waarop snel antwoord kwam vanuit de Tubbergse schuttersvereniging. “Ik ben blij dat het zo makkelijk ging, dat de schutters dit eigenlijk om niets ter beschikking stellen aan de samenleving. Mooi dat het zo kan. Daarvoor zijn we erg dankbaar”, liet hij vanochtend bij de officieuze overdracht weten.

Ook ’tuincoach’ Jan Busscher, in dienst bij de gemeente  was daarbij aanwezig en vertelde dat het nog lastig was om een geschikt stukje grond te vinden. “We hadden nog gekeken of de gemeente zelf niet iets had dat hiervoor in aanmerking kon komen, maar helaas. Dit ligt mooi net buiten het dorp. Maar ook niet te ver erbuiten.” Harmelink vult aan: “Jullie, het Schuttersgilde dus, hebben ons hiermee gewoon een beetje uit de brand geholpen – om het anders te beschrijven.”

Er zijn 9 mensen geïnteresseerd om er aan de slag te gaan, de handen uit de mouwen te steken en groente of fruit te gaan verbouwen. “Dan wordt weleens gezegd ’tegen de tijd dat je er een keer echt wat mee kunt, had je beter naar de winkel kunnen gaan’. Voor een handje tuinbonen bijvoorbeeld. Tja, dat is misschien ook wel zo. Maar dan vergeet men de sociale functie van zoiets. Men wordt achter de geraniums vandaan gehaald, bij wijze van spreken. Komen weer onder de mensen, gezond in de buitenlucht en weer aan de slag met iets.”

Schuttersgilde Tubbergen is ook blij dat het gebruik van de grond in goede handen komt. Harrie Mensink, woordvoerder van de schuttersvereniging: “We deden
eigenlijk niets met het stukje land. Het was ooit de bedoeling er een
Schuttersfeest te houden. Zoals vroeger, bovenop de es. Maar met
één eigenaar van een naastgelegen stukje grond kwamen we er niet uit. Nu wordt het alsnog nuttig
ingezet en dat is precies zoals we het graag zien.”

De verdeling van de perceeltjes á 50m2 zal volgende week plaatsvinden, zodat men op 1 april aanstaande kan starten met de definitieve ingebruikname.

2014-03-18-12

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen