Twente Print helemaal thuis op de nieuwe locatie

Foto:

Hoewel veel sociale contacten in Enschede aan hen trekken, zijn Margré en Marinus Fokkens na 17 jaar ondernemerschap in Tubbergen ook een beetje ‘plattelanders’ geworden. Sinds een dikke maand nu is hun drukkerij Twente Print gevestigd in een groter pand, pal naast de voormalige vestiging in de Grotestraat.”Wij zijn al bijna hofleverancier, mogen al haast onze koninklijke onderscheiding ophalen – lijkt me zo”, grapt Tim Buijse, de steun en toeverlaat van het ondernemerspaar. Met gepaste trots legt hij vervolgens uit welke voordelen de nieuwe machines van de drukkerij wel niet hebben t.o.v. de voorgangers en analoge versies. “Kijk, het ligt er maar net aan. Gaat het om een paar honderd kaartjes die geprint moet worden, dan kan het perfect op de digitale. Dit gaat namelijk veel sneller dan met de analoge. Die moet eerst worden ingesteld en dat kost gewoon tijd. Maar als het een grote oplage betreft, de opdracht dus, en het maakt niet zoveel uit of het vandaag of morgen klaar is, dan is de analoge printer juist voordeliger. Het duurt langer om die in te stellen, maar bij grotere aantallen is dat verwaarloosbaar. Sinds de verhuizing kunnen we dus beide aanbieden. Daarnaast is er nu een grootformaat printer voor bijvoorbeeld raambelettering, posters van 1,30 m keer maximaal 60 m, spandoeken en stickers natuurlijk.”

Het vorige pand van Twente Print werd gewoon te klein. “We waren eigenlijk helemaal uit ons jasje gegroeid daar”, vertelt Margré Fokkens-Kooij. Haar man Marinus vult dit direct aan: “Klopt, elke doos had je bij wijze van spreken 3 keer in de hand voordat ‘ie de deur uit kon. Nu we hier zitten kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe het daar nog ging. Wat we hier hebben zou daar ook nooit meer passen, nog afgezien van de grotere machines. Op een gegeven moment ga je je er aan ergeren, aan de te kleine ruimte, dat is onvermijdelijk.” De borden werden leeggegeten boven de toetsenborden, zo schetst Margré de penibele situatie. “Op woensdag een visje, de hele winkel stonk er dan naar. Hier hebben we een keukentje en een zolder voor de papieropslag. Helemaal ideaal zo.”

Eeuwigheidswaarde
De hele pasfoto-studio van Harry Knippers werd 3 jaar geleden overgenomen. Marinus: “Het was heel belangrijk voor hem dat dit in Tubbergen zou blijven bestaan. Ook de gehele verbouwing hier is door lokale ondernemers uitgevoerd. Hams, Combiglas, Eppink, Derksen Interieur, Delmar – noem het maar op. Niet meer dan normaal dat je dit doet, dat vind ik echt. Je moet elkaar wat gunnen, waar je maar kunt.”

Ieder jaar gaat er zo’n 2.000 kilo aan printpapier doorheen bij Twente Print, met een totaal van ongeveer 6.000 kilo aan drukwerk. Echte dreiging van de digitaliserende – en daardoor papierloze – samenleving zien Margré en Marinus niet. “Papier blijft wel. Helemaal zonder gaat echt niet lukken. Mensen willen wat in hun handen hebben, dat heeft sowieso meer waarde dan een PDFje. Zeker de oudere generatie natuurlijk, maar toch. Ik vind het ook gewoon erg klantonvriendelijk als je eerst zelf een handleiding moet uitprinten.”

2014-08-14-11

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen