Boze boer wenst ‘pyromaantjes’ de hel toe na vroegtijdig aansteken paasvuur

Foto: Ben Dierink

Ben Dierink stond vanmorgen stomverbaasd te kijken toen hij zag dat het voor vanavond bewaarde paasvuur vannacht of gisteravond al aangestoken is. Zijn woede hierover steekt hij niet onder stoelen of banken.

Hij had zich er erg op verheugd om de paastraditie in ere te houden, laat Ben via zijn Facebook weten. Helaas kan dat nu niet meer, want anderen zijn hem al voor geweest. “Bedankt jongens. Of jongen. Of wie dan ook. Voor het alvast aansteken van ‘ons’ paasvuur. Het bewijs is nu geleverd, hij doet het. Kunnen wij dat vanavond niet meer controleren. Dat scheelt weer. Kunnen we vanavond thuis blijven”, zo schrijft de Geesternaar sarcastisch. “En hoeven we niet op een maïsland te staan met vrienden en bekenden. Gezellig bij dat paasvuur met een Jägermeister en mooie verhalen. Jammer.”

Als het aan Ben ligt, krijgen de daders tot in lengte van dagen spijt van hun gedrag. Hij richt zich daarom rechtstreeks tot hen: “Mag ik jullie nog wat toewensen? Een soort paasgedachte voor sensatiebeluste pyromaantjes? Mocht er een hel zijn, dan hoop ik dat je of jullie daar terechtkomen. Lekker heet bij je eigen eeuwig brandende vuur. En niet alleen met Pasen. Nee, voor altijd. Kun je er heeeeeeel lang van genieten. Maar dan wel zonder die Jägermeister…”

Reacties

Het relaas van Ben roept vele reacties op. Van goedbedoeld medelijden tot paasgroeten en uitnodigingen voor een ander paasvuur komen er voorbij. Een aantal heeft echter geen begrip voor de verwensingen die de boze boer uit frustratie naar zijn kwelgeest(en) doet uitgaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen