Massale belangstelling voor jaarlijkse ‘koeiendans’ bij De Boerderij

Vandaag was het weer zover. De Boerderij opende haar deuren voor het massaal toestromende publiek én de koeien die in de wintermaanden op stal hebben gestaan. Het jaarlijkse spektakel trok enkele honderden kinderen en volwassenen.

De eigenaresse van de kinderopvang in het buitengebied van Geesteren, Irma Lohuis, ziet een direct verband tussen jonge kinderen en de koeien die vandaag voor het eerst naar buiten mochten. “Beide houden ervan om in de frisse buitenlucht te spelen. Waar kan dat nog beter dan op een boerderij? Hier kunnen ze, natuurlijk onder begeleiding, alle kanten op. Ook met dieren leren omgaan is heel belangrijk en vooral leuk. Zo gaan ze de kippen voeren in de ren of met Harry op de shovel of trekker. De geitjes, lammetjes en konijntjes zijn uiteraard ook erg populair”, lacht Irma.

De man van Irma, liefkozend door de kinderen Boer Harry genoemd, is een man van weinig maar wel meteen zeer treffende woorden. “Perfect voor elkaar zo. Het weer werkt natuurlijk erg mee, maar ik vind dit sowieso altijd één van de mooiste moment in het jaar. Dat was nu niet anders.”

CliniClowns

Net als elk jaar kiest de kinderopvangbedrijf altijd voor een bepaald thema. Deze keer betrof het de CliniClowns en in het bijzonder 2 van hun ambassadeurs: Ellen van Enst-Giesbert en Machteld Paassen-Wanschers. Deze dames zullen eind dit jaar aan de New York Marathon deelnemen en zamelen geld in voor dit goede doel. “Normaal is alles wat we organiseren gratis. Deze keer hebben we er voor gekozen om de ouders €3 te vragen. Vervolgens kunnen de kinderen gewoon aan alles wat ze maar willen deelnemen, zoals spelletjes en ponyrijden.”

De totale opbrengst van €1.000 op deze open dag van De Boerderij gaat naar de CliniClowns.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen