Bloazen op z’n Geesters tijdens molenweekend

Afgelopen zaterdag en zondag hebben de vrijwilligers van de Grote Geesterse Molen flink uitgepakt.

Het jaarlijkse feestweekend werd geopend met een uiterst sfeervolle openluchtviering. De lectoren Henk Hoefnagels en Carla Stamsnieder lazen inspirerende teksten voor en werden begeleid door het geweldige koor Passe Partout. Zo’n 135 mensen, een recordaantal, woonden de viering bij terwijl de warme najaarszon de feestelijk versierde molen van Geesteren bescheen.

Peter Haverkort opende de viering als voorzitter van de stichting Grote Geesterse Molen. Hij bedankte oud-voorzitter Ria Paus voor haar bewezen diensten. Hij vertelde dat hij als wielrenner niet zo blij was met de wind van voren, het thema van de viering, maar dat de molenaars wel graag de wind van voren hadden. Na afloop van de viering werd er gezellig gekeuveld onder het genot van koffie en thee.

Molenmarkt

Zondag had het bestuur van de Geesterse Molen weer de traditionele Molenmarkt georganiseerd. Allerlei standhouders op het gebied van Natuur, Creativiteit en Welzijn, zetten hun beste beentjes voor om hun waren te promoten. Zo had De Leefstijlpraktijk twee trainers afgevaardigd, een personal trainer en een martial arts specialist, die korte workshops met praktijktrainingen gaven in de wei naast de Molen. Een aantal standhouders vertegenwoordigden goede doelen; de Zonnebloem, de Wereldwinkel en Praktijk Zon en Maan. Yvonne Eerdman, de eigenaar van laatstgenoemde gaat volgend jaar april in een weeshuis in Ghana helpen.

De inwendige mens werd niet vergeten; Ada Vreman verkocht kruiden en specerijen, Johnny Kamphuis heerlijke oliebollen en oublies, Oude Hesselink ambachtelijk gemaakt ijs en natuurlijk was het Geesters wijnhuis Adebaer present. Ter plekke werden er pannenkoeken gebakken van molenmeel, gemalen in de Molen in Radewijk. Nieuwbakken pannenkoekenbaksters Lien Haverkort en Sinie Kroezen konden de vraag naar deze heerlijkheden nauwelijks aan en stonden met rode konen te bakken. Dit molenmeel werd net als diverse soorten cakemeel ook los verkocht.

De Vogelwerkgroep had een een grote verzameling nestkastjes, insectenkastjes en vogelvoederkastjes gemaakt. Ook konden kinderen hier hun eigen nestkastje timmeren. Bij Bakkerij de Bökke kneedden kinderen hun koekjes die Arjan daarna in zijn ovens afbakt. In de loop van de week kunnen alle koekjes in de winkel worden opgehaald. Bij Hout Enzo konden kinderen een fotolijstje opleuken of een naambeker kopen.

Judith Kempers en Daphne van Wietmarschen vertelden geïnteresseerden over de wonderbaarlijke werking van Powerstrips en ook liefhebbers van Oriflame en Jemako kwamen aan hun trekken. Verder waren er stands met hout, sieraden, mozaïeken, poppen, zijdebloemen en echte bloemen. Hennie Rijksen lokte klanten met de heerlijke geur van haar zeepjes en warmtesjaals en had diverse mooie tuinprikkers in de wei gepoot. Daphne Spijkers gaf iedereen advies over nagels en problemen hiermee.

Fietstocht

Koopdorp Geesteren organiseerde wederom een fietstocht. Honderden deelnemers gingen met een gratis lunchpakketje op pad om te eindigen op het gezellige terras bij de Geesterse Molen. Op het terrasmeubilair, belangeloos beschikbaar gesteld door Houthandel Lenferink uit Fleringen, zaten mensen te genieten van het harmonicaspel van Stephan Kamphuis en van de spannende strijd om de wisselbokaal bij het penalty schieten. De winnaar van deze felbegeerde prijs wordt later bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen