Van jong tot (heel) oud viert men carnaval in Reutum

In de carnavalstijd passeren vele tradities de revue in het Pin’ndoarp. Zo brachten prins Ronald en adjudant Sander een bezoek aan Marie Deterink. Zij heeft afgelopen zomer de respectvolle leeftijd van 90 gehaald en dat was voor het regeringsduo reden voor een hoogwaardig bezoek.

Afgelopen zondag werden de hoogheden van het Pin’ndoarp blij verrast bij het aanblik van een volle woonkamer in huize Deterink aan de Ootmarsumseweg. De gehele familie was aanwezig om de verjaardag van Marie in carnavaleske sfeer te vieren. De nodige borrels stonden al gauw op tafel en de gesprekken vloeiden over de lippen van alle aanwezigen.

“Het is mooi om te zien dat een bezoek van ons zo gewaardeerd wordt, dat geeft ons energie die goed van pas komt in deze carnavalstijd”, aldus prins Ronald. “Ook mooi dat dit soort initiatieven in het Pin’ndoarp ontplooit worden”, vult adjudant Sander aan. Zowel familie als de hoogheden hebben een prachtige middag ervaren, die ook wat langer duurde dan verwacht.

Kwieke 100-minner

Marie Deterink mocht afgelopen jaar haar negentigste verjaardag vieren en dat terwijl ze nog volledig zelfstandig naast haar zoon Johan Deterink en schoondochter Thea woont. Hiernaast is ze ook trotse moeder van Gerard Deterink, eveneens uit het Pin’ndoarp, van Wilma uit het Spekscheetersdoarp en Elise uit het Böll’kesdoarp. Kortom, ze is omgeven door familie en carnaval. Het feit dat ze 90 is, betekent ook dat ze alle 49 carnavalsjaren in het Pin’ndoarp mee heeft kunnen maken als volwassene. Dat is bijzonder en zeker een feestje waard. Marie heeft nog steeds veel plezier in het leven en dat straalt ze ook uit. Ze was zondagmiddag nog net op tijd om zelf een borrel uit de fles mee te pakken, voordat deze fles door alle overige aanwezigen leeg naar de glasbak werd verwezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen