Keet Mander uitgeroepen tot beste jongerenkeet

Foto: Grolsch

Er was afgelopen jaar geen betere jeugdkeet in de gemeente Tubbergen te vinden dan Keet Mander. Deze verdiende de meeste punten en krijgen naast de befaamde titel ook een compleet verzorgde dag met o.a. een antisliptraining voor de keeteigenaar en diens vrienden.

Na 2015 organiseerde PJO ook in 2016 de De Beste Keet van Tubbergen. Keten deden mee via de website www.keetkeur.nl of door zich aan te melden bij Plattelandsjongeren Overijssel (PJO).

Op uitnodiging van de keethouder kwam een keetadviseur uit het jongerenteam op bezoek om een workshop te geven die tegelijkertijd diende als beoordeling van de keet. In totaal hebben zich hiervoor 17 keten opgegeven, verspreid over de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Op de thema’s brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling van de keet konden er punten verdiend worden.

Keet Mander

Jelmer en Joris, 2 keetadviseurs, bezochten o.a. Keet Mander. Deze wordt in stand gehouden door een vriendengroep die elkaar al jaren kennen. “Deze keet zag er goed uit, de jongeren hebben het mooi opgebouwd en zijn hier nog steeds actief mee bezig. De keet scoorde hoog op EHBO, brandveiligheid en uitstraling. Tijdens de workshop werd door de jongeren actief gewerkt aan de verschillende thema’s om de keet en het keetbeleid te verbeteren.”

Jongerenketen

Tot nu toe halen voornamelijk negatieve verhalen over jongerenketen de media. PJO is ervan overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland.

Om keetjongeren te faciliteren in veilig en actief beheren van hun keet wordt elk jaar een wedstrijd georganiseerd. Nieuwe keten kunnen zich jaarlijks aanmelden en al bezochte keten kunnen zich elk jaar verbeteren n.a.v. de tips die zij tijdens de keetworkshop hebben gekregen.

Reacties

article
42940
Er was afgelopen jaar geen betere jeugdkeet in de gemeente Tubbergen te vinden dan Keet
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20170207/keet-mander-uitgeroepen-tot-beste-jongerenkeet/
2017-02-07T22:02:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/02/07220224/Grolsch-flessenrij.jpg
Nieuws