‘DKW-carnavalswagen was technisch wel in orde’

Foto: GinoPress

De politie heeft waarschijnlijk nog tot het einde van deze week nodig om het complete onderzoek naar het carnavalsongeval in Tubbergen af te ronden. De technische kant hiervan, het (dis)functioneren van het voertuig dat erbij betrokken was, is wel al klaar. Er wordt echter gewacht met berichtgeving over de conclusies totdat alles in gereedheid is.

“Technisch is alles klaar, tactisch gezien moet er nog veel worden afgerond”, laat Chantal Westerhoff, woordvoerder van de politieregio Oost-Nederland, desgevraagd weten. Gedoeld wordt o.a. op het ondervragen van getuigen, een inschatting van de omgevingssituatie (straat, stoep, et cetera) op het moment van het ongeluk en de verklaring van de bestuurder. Daarom wordt naar verwachting aan het eind van deze week bekendgemaakt wat de uitkomst van het gehele onderzoek is. Volgens de zegsvrouw wordt het ongeval als ieder ander verkeersongeval behandeld.

De voorzitter van DKW Vasse, Frank Koopman, verwacht dat er geen technisch probleem is geweest ten tijde van het ongeval. “Daar gaan we wel vanuit. Anders krijg je ‘m ook de dag erna niet alweer terug – me dunkt. Zelf hebben we er verder niet naar gekeken. We mochten de wagen zaterdagochtend ophalen van de politie”, aldus Koopman. “De wagen is volledig vrijgegeven, dus inclusief de kop die eraf was gevallen.”

‘Gezond verstand gebruiken’

Koopman doet nog een oproep aan buitenstaanders om de komende dagen niet aan het speculeren te slaan, helemaal niet voordat het onderzoek van de politie volledig afgerond is. “Het heeft mijns inziens geen zin om nu allerlei dingen te gaan bedenken of bijvoorbeeld al schuldigen aan te wijzen. We willen bovendien volgend jaar als vereniging zijnde graag weer meedoen aan de verlichte en natuurlijk andere carnavalsoptochten. Laat daarom het gezond verstand het nog even winnen van de emotie. Natuurlijk snappen we dat laatste ook wel, maar toch lijkt me dat op dit moment te vroeg”, benadrukt de DKW-voorzitter. “Gelukkig gaat het met de slachtoffers lichamelijk gezien steeds beter. Diezelfde avond konden 2 van hen al naar huis en hen hebben we inmiddels bezocht. Van de andere gewonde, die nog steeds in het ziekenhuis ligt, is alleen nog maar met de familie contact geweest. En ook met de bestuurder van de wagen gaat het naar omstandigheden redelijk goed.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen