DKW krijgt veel steunbetuigingen, maar “het nare gevoel blijft hangen”

Foto: Bas Wolters

De carnavalswagen die gisteravond betrokken raakte bij een ongeval tijdens de verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen, is vanochtend door de verkeersongevallenanalisten van de politie onderzocht.

De resultaten van het politieonderzoek worden aanstaande maandag besproken met de verkeersofficier van justitie. Ook moet de politie nog diverse getuigen en betrokken horen om de toedracht nader te onderzoeken. De carnavalswagen is inmiddels teruggegeven aan de vereniging.

Tijdens het ongeval raakten 3 toeschouwers gewond. Zij zijn gisteravond onderzocht in het ziekenhuis in Almelo. Twee van hen, een 11-jarig meisje en een 54-jarige vrouw uit Tubbergen zijn inmiddels weer thuis. De derde gewonde, een 54-jarige vrouw uit Harbrinkhoek, is vannacht overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht waar haar ernstige verwondingen verder worden behandeld. Burgemeester Mervyn Stegers heeft het meisje en de vrouw uit Tubbergen vandaag bezocht. Ook heeft hij gesproken met de bestuurder van de carnavalswagen.

DKW

DKW, de carnavalsvereniging uit Vasse, was vanochtend aanvankelijk van plan om zich terug te trekken uit de optocht die vanmiddag werd gehouden in hun dorp. “Naast de wagen die gisteravond het ongeluk veroorzaakte, heeft de vereniging nog een tweede praalwagen, een muziekwagen en een loopgroep”, meldt burgemeester Stegers. “Zij stonden hevig in dubio en wilden eigenlijk helemaal niet meer meedoen met de festiviteiten. Na overleg met de familie van de gewonde vrouw uit Harbrinkhoek en met de gewonde vrouw uit Tubbergen heeft DKW uiteindelijk besloten om toch mee te doen.” Volgens de burgemeester waren beide families eensgezind in hun reactie.  “Beiden vonden dat de optocht gewoon doorgang moest vinden, inclusief deelname van DKW. Zij waren van mening dat niet meedoen het allemaal nog erger zou maken. Uiteraard heeft de wagen die vrijdagavond bij het ongeluk betrokken was niet deelgenomen aan de optocht.”

Hoewel DKW wel is gestart, was de stemming binnen de vereniging terneergeslagen. “We hebben veel steunbetuigingen gekregen uit het publiek, maar het nare gevoel blijft hangen”, aldus hun woordvoerder. “In gedachten zijn we bij de mensen die gisteren gewond zijn geraakt. Wij wensen hen een voorspoedig herstel toe.  Binnen onze vereniging staat het onderwerp veiligheid met stip op nummer één. Dat is ook algemeen bekend. Daarom vinden we het verschrikkelijk dat uitgerekend dit heeft kunnen gebeuren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen