Tijhuis verliest rechtszaak, maar kan de zorgboerderij wel voortzetten

Adèle en Clemens Tijhuis
Adèle en Clemens Tijhuis
Foto: Zorgboerderij Tijhuis

Hoewel de rechtbank in Almelo vanmiddag vonnis heeft gewezen in het nadeel van Zorgboerderij Tijhuis, is er geen ‘man overboord’ en zullen de huidige cliënten welkom blijven. Dat maakt directeur Adèle Tijhuis bekend.

Volgens de rechter hebben de 14 Twentse gemeenten terecht de aanbesteding van Zorgboerderij Tijhuis afgewezen op grond van een ‘nee’ waar een ‘ja’ op het invulformulier bedoeld was. Dit betrof een zogenaamde ‘knock-out-eis’, waardoor de Langeveense zorgboeren direct afgescheept zijn. Wat de voorzieningenrechter betreft is dat nog geen reden om de aanbesteedingsronde opnieuw uit te laten voeren, temeer gezien andere zorgaanbieders wiens aanvraag wel gegund werd. Het kort geding dat Tijhuis aanspande, heeft daardoor niet tot het gewenste resultaat geleid.

Vanwege de onzekerheid voor komend jaar zijn de Langeveners echter wel in gesprek gegaan met een groter zorgbedrijf, waarvan ze al eerder cliënten toebedeeld kregen. Daarmee is al een overeenkomst gesloten. “Een soort onderaannemers worden we dan. Voor ons verandert er hierdoor niks en voor de cliënten dus ook niet”, aldus Tijhuis. “Zo is het allemaal weer opgelost, ondanks de verloren rechtszaak.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen