De 45e Prins Ronnie en Adjudant Erwin regeren over het Papsleef’n dorp

Foto:

Gisteren barstte het carnavalsfeest in  de residentie van de Papsleef’n, zaal Kottink, weer los. Dit gebeurde, toen de aan de Roringstraat woonachtige Ronnie Hilberink, zaterdagavond uit de pappot kwam. Enkele minuten later kwam zijn adjudant, Erwin Westerhof, de zaal binnengelopen. Het was dan ook de officiële aftrap voor het 45e carnavalsseizoen van de Papsleef’n. 

Voorafgaand aan de opkomst van Prins Ronnie en Adjudant Erwin traden oud-prins Raymond en zijn adjudant Marcel af. De hofschilder Harry Veldhuis had nog een verassing voor hen in petto, want zij kregen namelijk het traditionele schild aangeboden. Zij konden terugkijken op een prima jubileum seizoen. Prins Raymond legde vervolgens op voorspraak van zijn voorganger Thomas de quasi-ernstige geloften af om opgenomen te worden in de Prinsengarde. Adjudant Marcel beloofde het één en ander aan zijn voorganger Coen om in de Adjudantengarde zitting te nemen. De leden van de carnavalsvereniging toonden zich verheugd met de komst van beide nieuwkomers.
De lijfspreuk van de nieuwe prins en adjudant luidt: Ne goei’n Papsleef holt alman tevree. Hun hofdames Mirjam en Hellen  zullen hen hierin nauw schaduwend terzijde staan. Zij hieven samen met de familie en prinsencommissie het glas op een mooi en succesvol seizoen.
In de proclamatie werden allerlei actuele zaken met humor en inzicht belicht. Zo werd er onder andere gesproken over het feit dat de Vriezenveenseweg vanaf de rotonde een éénrichtingsweg wordt en dat daardoor dit jaar de optocht achteruit moet worden gelopen. De prins en adjudant vertelde in hun proclamatie zelf aanwezig te willen zijn als de AVG de kerstboom op het kerkplein plaatst om ervoor te waken dat deze niet weer omwaait.
Op de zondagmiddag tijdens ‘de Pappot is los’, kon iedereen kennis maken met de nieuwkomers. Tevens werd er afscheid genomen van 6 leden en werden er 11 nieuwe leden verwelkomd.
img85845b15d
Sleef’ngilde
Voor leden die hun sporen meer dan verdiend hebben binnen de carnavalsvereniging en die afscheid genomen hebben van de diverse commissies, is er een Sleef’ngilde opgericht. Op deze manier blijven ze toch verbonden aan de carnavalsvereniging. 
Papsleef van het Jaar
Ook werd op vanmiddag de Papsleef van het Jaar, ditmaal Jan Kroeze, bekendgemaakt. De carnavalsvereniging vond dat hij dit jaar eens extra in het zonnetje gezet mocht worden voor zijn vele werk wat hij achter de schermen verricht. Zoals het bedenken en bouwen van de grote wipwap ten behoeve van de actie ‘Jeugd en jongerenwerk Geesteren’, het maken van diverse speeltoestellen voor het schoolplein in verband met de actie ‘vernieuwing schoolplein’. Daarnaast ondersteund hij diverse verenigingen met laswerk. Tevens heeft hij meegeholpen met de renovatie van de prinsenwagen en hij is zanger bij het herenkoor. Al met al voldoende redenen om hem de eretitel te geven.
Het Papsleef’n dweilorkest Papp’n & Nathooln en discotheek Toronto hadden, tussen de officiële gedeeltes door, de sfeer er goed in. Het werd een gezellige zaterdagavond en zondagmiddag.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen