Sebastiaan krijgt zijn levensreddende behandeling, streefbedrag gehaald

Kippenvel op het podium en in de zaal na het benefietdiner voor Help Sebastiaan Staan, de stichting die in het leven werd geroepen om de medische behandeling voor Sebastiaan Hendriks uit Harbrinkhoek te kunnen bekostigen.

De avond bij Morshuis bracht €32.000 op, dat het totaal tot nu toe op ongeveer 76.000 bracht. Dit laatste bedrag wordt door Kuipers Transport, Riwald en Viscaal Automobielen aangevuld tot €85.000 aan medische en bijkomende kosten, benodigd voor de behandeling in Moskou. Daar begint hij op 24 oktober mee, zo maakte Yvonne Pouwels van de stichting vanavond bekend.

Sebastiaan lijdt aan de zeldzame ziekte PPMS. Alleen in Rusland durft men het aan om dit te behandelen. “Echt geweldig dat in 10,5 weken – sinds oprichting van de stichting – het streefbedrag al gehaald is”, jubelde Sebastiaans werkgever Frank Oude Geerdink.

Bij het diner schoven 160 mensen aan, waarbij iedereen tenminste €250 doneerde. De acties voor het inzamelen van geld gaan de komende tijd nog gewoon door, geeft Susanne Tijhuis aan. “Het minimale bedrag is nu binnengehaald. Maar voor nazorg of andere dingen, eventuele complicaties en dergelijke, is nog niks binnen. Daar gaan we ook nog voor, dus onze taak zit er nog niet helemaal op.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen